Kadın - Aile
Ev yapımı portakal aroması: Bunu yapın! lezzetini anlatmaya kelimeler yetmez
Evde meyve aroması nasıl yapılır? İçleri toksik maddelerle dolu aromalar, fark etmeden size zarar veriyor. Evde aroma yapmak ise sandığınız kadar zor değil. Üstelik sadece 2 malzeme yetiyor!
Aromalarını meyve, sebze, baharat, bitki gibi doğal ürünlerden aldığı için doğal aroma adını alan bu katkı maddelerinin içinde yer alan kimyasalların toksik olması, sağlık açısından sorun yaratabileceğini gösteriyor. Gıda aromalarının sağlığa zararlı olmasının nedeni, bazı aromaların kanserojen veya toksik olabilecek bileşikler içermesidir. Bazı tatlandırıcılar, mide kanserine ve pek çok sorununa neden olabilecek aspartam içerebilir.
EVDE AROMA YAPMAK İÇİN GEREKENLER!
Ev Yapımı Portakal Aroması Tarifi'nin Malzemeler 2 adet portakal 1 su bardağı şeker
Ev Yapımı Portakal Aroması Tarifi'nin Yapılışı
Portakalın kabuklarını bir soyacak veya bıçak yardımıyla incecik soyuyoruz.
Beyaz etli kısmını kesmemeye özen gösterin. Fotolara bakabilirsiniz.
Soyduktan sonra ince ince doğruyoruz.
Portakal ve şekeri bir tabağın içine alıp harmanlıyoruz.
Serin ve kuru bir yerde 1 gün bekletiyoruz.
Dilerseniz üzerine streç film geçirebilirsiniz.
Bu süre zarfında şeker portakal kabuğunun suyunu çekip reçel kıvamını alacaktır.
Karışımı bu sefer geniş düz bir tepsiye yayıyoruz (öncesinde tepsinin dibine strec film seriyoruz)
Serin bir yerde bu sefer şeker kristalize olup sertleşene kadar bekletiyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz.
Benimki 4. günde kurudu. İyice kuruyan karışımı güçlü bir robottan geçiriyoruz.
Vee aromamız hazır. Hava almayan bir kavanoza koyup kaldırıyoruz.