Kadın - Aile
Ekşi portakalı bal gibi yapıyor! Ezberleri bozan meğer şifa deposuymuş! İyi geliyor
Satın aldığınız portakallar ekşi ve zor tüketiliyorsa endişelenmeyin. 2-3 hafta boyunca kullanabilin uygulamaların yanı sıra ekşi portakalın bal gibi olmasını sağlayan basit bir tüm ezberleri bozan yolu var.
Havalar soğudu ve kış meyveleri iyice tezgahlarda yerini aldı. Nar, mandalina, greyfurt, portakal gibi meyveler bol bol vitamin takviyesi için tüketiliyor.
Fakat erken hasat edilen bazı meyveler ekşi kalıyor. Özellikle şifa deposu portakallar ekşiliklerini kaybetmiyorlar. Bu nedenle de kimileri israf etse de genellikle sıkılarak meyve suyu yapılıyor. Fakat portakalları artık sıkmayı bırakabilirsiniz
Ya da çöpe atıyorsanız buna bir son verin. Çünkü Japonların bile asırlardır uyguladığı mandalina tatlandırma yönteminden çok daha iyisi var.
Atalarımızın sürekli uyguladığı bu tüyo sadece tuz. Evet. Ekşi ve tüketmekte zorlandığınız portakal ya da narın üzerine biraz tuz serpiştirin. Tuz kısa sürede meyveye nüfuz edecek ve çok daha tatlı bir tat ortaya çıkacaktır.
PORTAKAL KABUĞUNU DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ 5 ALAN
Portakalı tükettikten sonra kabuklarını çöpe atıyorsanız işinize yarayacak bu 5 değerlendirme bilgisinden haberiniz yok demektir. lezzet.com.tr sitesindeki bilgiye göre portakal kabuklarını şu 5 alanda değerlendirebilirsiniz.
ÖKSÜRÜK ŞURUBU
Portakal kabuklarının içinde bolca vitamin bulunur. Ayrıca antioksidan özelliğe de sahiptir. Bu yüzden 1 adet portakalın kabuklarını ufak ufak doğrayın ve küçük bir tencereye alın. Üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kabuklarını süzün. Oda sıcaklığında ılımasını bekleyin. Daha sonra içerisine 1-2 yemek kaşığı bal ilave ederek içebilirsiniz.
ODA KOKUSU
Evinizdeki havayı temizlemek için, portakal kabuklarından yardım alabilirsiniz. Bunun için portakalı yatay bir şekilde kesin ve kaşık yardımıyla portakalın içini çıkartın. Kabuğun bütün olarak kalmasına dikkat edin. Daha sonra kabukların içerisine bolca kaya tuzu ilave edin ve çay tabağına yerleştirin. Hazırladığınız kabukları, evinize yerleştirin. 2-3 hafta boyunca kullanabilirsiniz.
DEKORATİF MUM
Portakalı ortadan ikiye bölün ve her portakalın içinde bulunan ince beyaz kısımlara zarar gelmeyecek şekilde sulu kısmı ayırın. Portakalın içine bolca zeytinyağı ekleyin ve kabuğu bir tabağa koyarak sabit durmasını sağlayın. Beyaz kısmı, mum fitili gibi çakmakla yakmanız yeterli. Ancak bu doğal mumun ömrü kısa olacaktır. Bu yüzden o yanarken gözünüz üstünde olsun.
CİLT BAKIMI
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğunu, yarım tatlı kaşığı karbonatla karıştırın. Üzerine gül suyu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı cildinize uygulayıp yarım saat bekletin ve bol suyla durulayın.
Not: Alerjik ve hassas bir cilde sahipseniz, bu uygulamayı denemeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
DİŞ BEYAZLATMA
Portakal kabuğunun iç kısmında bulunan beyaz kısımlar ile dişlerinizi bastırmadan 1 dakika ovalayın. Bu uygulamadan 15 dakika sonra dişlerinizi fırçalayın. Ancak asidik özelliğinden dolayı bu yöntemi sürekli uygulamayın.