AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Canan Karatay tavsiye etti! Pişirip kaşık kaşık yiyince cildi içten kolajene boğuyor!

Prof. Dr. Canan Karatay, soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal bir reçete öneriyor. Sebze ve meyvelerini tavsiye ettiği bu reçete hastalıklardan korunmak ve mikroplarla savaşmak için oldukça etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Cildinizi içeriden besleyerek daha canlı, pürüzsüz ve genç bir görünüm elde edin. Bu doğal besinler ve tarifler kış aylarında sağlığına özen gösterenler için oldukça faydalı bir seçenek sunuyor. İşte Karatay'ın tavsiye ettiği besinler ve kışın bağışıklığını artıracak karışım önerileri...

Selma Savcı
Güncelleme Tarihi:

Kış sebze ve meyveleri havaların soğumasıyla pazar tezgahlarına inmişti. Sebze ve meyvelerin besleyici özelliklerinden faydalanmak için mevsiminde tüketmek gerekiyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, daha önce hastalıklardan korunmak için kış reçetesi vermişti.

Evde yapılan turşu ve turşu suyunun hastalıklardan koruduğunu dile getiren Prof. Dr. Karatay, “Yaz sebzeleri kışın tüketilmez. Lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp gibi sebzeleri rahatlıkla bol bol tüketmeliyiz. Lahanadan çorba, etli yemek ve sarma yapılabilir. Evde yapılan turşu ve turşu suyu ise hastalıklarımızı önlemek için çok önemlidir” diye konuşmuştu.

“KIŞIN DOMATESİN SOFRADA YERİ YOK”

Mevsiminde tüketilmeyen gıdaların hem kalitesiz hem de pahalı olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, “Mevsimi olmadığı için seralarda yetiştirilen yaz sebzelerinin, kışın sofraya geldiğinde hiçbir besin değeri, kalitesi olmuyor. Ayrıca dünya kadar da pahalı. Şimdi ocak ayında patlıcan ve domatesin çok pahalı olduğunu göreceksiniz. Çok pahalı diye saçınızı başınızı yolmayın, çözümü basit gidip almayın. Patlıcanın, yeşil biberin ve domatesin ocak ayında sofrada yeri yok. Şimdiden ya kurutacaksınız ya ilaçsız domatesleri alıp, benim yaptığım gibi pastörize edeceksiniz ya da turşu yapıp onu kullanacaksınız. Bu yöntemler gelenekseldir, asırlardır devam etmiştir” ifadeleriyle de dikkat çekmişti.

Cildinizi içeriden besleyin ve yaşlanma etkilerini geciktirin! Doğal C vitamini kaynağıyla lekeleri silip süpürür, cilt tonunu eşitler. İçeriğindeki besleyici öğelerle cildinize canlılık katarken, daha genç ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Doğadan gelen güzellik sırrını keşfedin! Domates suyu asitli yapısı sayesinde cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır ve bu sayede gün içerisindeki her türlü kirden arınmanızı sağlar. Siz de uykudan önce düzenli olarak bu yöntemi uygulayabilir ve çok kısa bir zamanda ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

GRİPTEN KORUYAN BESİNLER

Bağışıklık sisteminin çökmesiyle grip olunduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, “Grip, bağışıklık sisteminin çökmesi demektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için turp yiyeceksiniz, turp gibi olacaksınız. Soğan, karnabahar yiyeceksiniz. Kelle paça ve işkembe çorbası tüketeceksiniz.
Bol bol köy tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı sizi bütün hastalıklardan korur. Ev sirkesi bağırsak floranızı düzenler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ev sirkesinin yanında kristal kaya tuzu da bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ev turşusu bağırsaklardaki bağışıklık sistemini güçlendiren bakterileri çoğaltır onun için çok sağlıklıdır” ifadelerini kullanmıştı.

İşkembe gibi sakatat besinler aynı zamanda cilde kolajen yükleme ve B12 depolarını doldurma gibi özellikleriyle de faydalıdır. Peki, Karatay'ın parmakla işaret ettiği besinlerin yanı sıra bağışıklığımızı güçlendiren besinler neler?

İçeriğindeki doğal C vitaminiyle lekeleri azaltır, cilt tonunuzu eşitler ve yaşlanma belirtilerine karşı savaşır...

C VİTAMİNİ ZENGİNİ BESİNLER

C vitamini, bağışıklık sistemi için önemli bir antioksidandır. Vücuda enfeksiyonlarla savaşma yeteneği sağlar.

Kaynaklar:

Portakal, mandalina, greyfurt
Kivi, çilek, ananas
Ispanak, brokoli, biber
Sarımsak
Sarımsak, içerdiği allicin maddesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir. Antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilir.

Tüketim: Çiğ olarak yemeklere eklenebilir ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir.

YOĞURT VE PROBİYOTİKLER

Yoğurt, bağırsak florasını dengeleyerek bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını destekler. Probiyotikler, bağışıklık hücrelerinin üretimini artırabilir.

Kaynaklar:

Ev yapımı yoğurt
Kefir
Kırmızı Biber ve Yeşil Sebzeler
Kırmızı biber, yüksek miktarda C vitamini içerir. Ayrıca yeşil sebzeler (ıspanak, kale gibi) bağışıklık sistemini destekleyen vitaminler ve mineraller açısından zengindir.

Tüketim: Salatalarda, çorbalarda veya ana yemeklerde kullanılabilir.

KURUYEMİŞLER VE TOHUMLAR

Kuruyemişler ve tohumlar, E vitamini, çinko ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu besinler, bağışıklık sisteminin işlevini artırabilir.

Kaynaklar:

Badem, ceviz, fındık
Chia tohumu, keten tohumu

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN İPUÇLARI

Yeterli Uyku: Bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için yeterli uyku almak çok önemlidir. Her gece 7-8 saat uyumaya özen gösterin.
Egzersiz: Düzenli egzersiz yapmak, bağışıklık fonksiyonlarını iyileştirebilir. Haftada en az 150 dakika orta şiddette egzersiz önerilir.
Stresten Kaçınma: Aşırı stres, bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Meditasyon, yoga veya derin nefes alma gibi stres azaltıcı aktiviteler faydalı olabilir. posta'ya göre: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı bir diyet, iyi bir uyku düzeni ve aktif bir yaşam tarzı bir arada önemlidir. Bu besinler ve karışımlar, doğal yollarla bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olacaktır.

{galleryalbum id:109401 slug:'1-damlasi-tek-gecede-10-yas-genclestiriyor-bitkilerin-mucizesi-egzama-mantar-ve-sedefin-kokunu-kaziyor-cilde-icten-kolajen-yukluyor-hassas-ciltlere-de-uyumlu'}

Yorumlara Git

Ünlü Menejerden Galatasaray'a Messi Müjdesi!

Bir çok şehirden hissedildi: 4,8 büyüklüğünde deprem!

O ülkede halk, ABD üslerine karşı ayaklandı! İsyan işe yaradı üs yapılmadı...

O ülkede dokuz ayda 930 İslam karşıtı suç işlendi!

İsrail, Müslüman esirlerin organlarını çalıyor!