Kadın - Aile
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu: Hibiskus şerbeti! Çay suyuna 1 parça ekleyin!
Çay, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş, günün her saatinde keyifle içilen bir içecektir. Bitkisel tıp ve doğal yaşam alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, konuşmalarda, pek çok insanın günlük hayatının vazgeçilmezi olan özellikle çay tutkunları için ünlü hibiskus çayının özel gücünün önemini vurguluyor. Çay suyuna 1 parça ekleyin! Hibiskus şerbeti tarifi!
Bu bitkiyi şerbet hazırlamak haricinde aynı yeşil çay gibi bir miktar sıcak su ile demleyerek kullanabilirsiniz. Kaynarken içine limon dilimleri ekleyin, bu da ekşi lezzetinin biraz daha ortaya çıkmasını sağlıyor.
Damak tadınıza göre şeker ayarlamasını yapabilirsiniz ama 1 bardak toz şeker tam geliyor.
Soğuk, özellikle de kesinlikle buzla servis yapın.
Hibiskus Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
5 çorba kaşığı hibiskus (nar çiçeği kurusu) 1 yemek kaşığı gülkurusu (gonca gül çay yapımında kullanılan) 3 adet çubuk tarçın 6 diş kuru karanfil 1 yemek kaşığı kakule (isteğe göre) 1 su bardağı toz şeker 1 adet limon 2 litre suYapılışı:
Hibiskus, gül kurusu, tarçın, karanfil, kakuleyin tencereye alın.
Üzerine şeker ve suyu ilave ederek ocağın altını açın, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Su kaynamaya başlayınca yıkayıp kabuklarıyla dilimlediğiniz limonu içine atın ve 15 dakika kadar kaynatın.
Ocağın altını kapatın içindeki malzemelerle şerbeti soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığına gelen şerbeti buzdolabına alın.
Soğuyan şerbeti buzla servis yapın.
Artan hazır gıda tüketimi insan vücudunda yan etkiler yapabilmekte. Özellikle son dönemde artan bağırsak şikayetleri vatandaşları zor durumda bırakırken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan hayat kurtaran tavsiye geldi. Bu besin sayesinde bağırsaklarınız tertemiz olacak. Günde bir tane yemeniz yeterli.