Kadın - Aile
köbrek taşına şifa!
İbn-i Sina, hastalıkların tedavisinde şifasını savunmuş, pek çok bitki ve maddeyle reçete hazırlamış. Böbrekteki taş ve kumlar için de bir meyvenin kabuğunu öneren İbn-i Sina, kitabında bu meyvenin diğer faydalarını da sıralıyor. Kavunu yiyip kabuklarını çöpe atıyorsanız, artık durma vakti. İşte iltihaptan böbrek taşına kadar etkili olan o meyvenin faydaları…
İbn-i Sina, tıbbın önemli isimlerinden biri olarak, çeşitli bitkilerin ve gıdaların sağlık üzerindeki faydalarını birçok eserde yazdı. Kavun kabukları da bu eserlerde yer bulan doğal tedavi yöntemlerinden biri.
İbn-i Sina, el Kanun fi't Tıbb adlı eserinde kavun kabuklarının sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olduğunu ve vücuttaki fazla sıvıyı atarak idrar söktürücü etkisi sağladığını belirtiyor.
Ayrıca kavun kabuklarının, cilt üzerindeki iltihapları iyileştirmeye yardımcı olduğuna ve vücuda serinlik verdiğine de değiniyor.
İbn-i Sina'nın bu gözlemleri, günümüzde de birçok kişi tarafından, özellikle sıcak yaz günlerinde, kavun kabuklarının serinletici ve rahatlatıcı etkisinden faydalanmak için kullanılmaktadır.
İBN-İ SİNA'NIN KAVUN KABUKLARI REÇETESİ
Kavunun kabuklarını kestikten sonra güneşte kurutun. Küçük parçalar haline kaldırın. Tüketmek istediğinizde taze olmasını istiyorsanız. Temiz bir kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin. Bir öteki öneri de; kabukları kesip buzdolabı poşetine koyun ve kış boyu rahatlıkla tüketin.
İbn-i Sina El Kanun Fi't-Tıbb adlı kitabında kavunun faydasını ve zararını açıklıyor. Kabuklu meyve olan kavunun kabuğunun faydası haberimizde...
İBN-İ SİNA'DAN KAVUNUN FAYDALARI
Kavunun kabuğu alına koyulursa göze iyi gelir
Cildi temizler
Sivilceleri iyileştirir
Vitiligoya iyi gelir
Kökünün kurutucu etkisi vardır
Böbrek ve mesane taşlarına iyi gelir
KAVUNUN ZARARI VAR MI?
Midede fazla bekler ve bozulursa toksik etki gösterir. Böyle bir durumda hasta hemen kusturulmalıdır.
İBN-İ SİNA'NIN SİNDİRİM İÇİN ÖNERDİĞİ EN ETKİLİ REÇETE: KAVUN KABUKLARI
Kavunun kabuklarını kestikten sonra güneşte kurutun. Küçük parçalar haline kaldırın. Tüketmek istediğinizde taze olmasını istiyorsanız. Temiz bir kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin. Bir öteki öneri de; kabukları kesip buzdolabı poşetine koyun ve kış boyu rahatlıkla tüketin.
Kaynatılarak tüketilen kavun kabuğu içinde kaynadığı suyu, tam bir lif deposu olur. Sindirimi düzenleyen lif özellikle bağırsak flora miktarını dengeler. Bu sayede kolay kilo verilebilir.
Bu işlem düzenli yapıldığında kilo alma riski sıfırlanır. İbn-i Sina'nın en etkili reçetesi kabul edilen kavun kabukları, sindirimin yanı sıra kan basıncının seviyesini dengeler.
Kalp ve damar hastalıklarını önler. Vücudun ihtiyacı olan A vitamini eksikliğini ortadan kaldırarak ileri yaşlarda görülme ihtimali olan katarak ve görme kayıplarını engeller.
Kavun kabukları özellikle içeriği sıvı sayesinde böbrek üstü bezlerin hareketlenmesini sağlar. Taş ve kumu önleyerek dengeli bir sıvı akımına yardımcı olur.
Kavun kabukları ayrıca cildin ihtiyacı olan dermiş tabakasını yenileyen pH seviyesini artırır. Bu da cilt yüzeyindeki enfeksiyonları önlemiş olur.
Kavun kabukları sigaranın akciğerlerde tahribata neden olmasını engeller. Kandaki toksinleri vücuttan atar.