Kadın - Aile
Canan karatay: Kiraz yiyin, Ihlamuru böyle demleyin! Can suyu
Bu yıl kiraz hasadı hem verim hem de fiyat açısından üreticiyi sevindirdi, tıbbi yardım ile dikkat çeken kiraz hakkında Canan Karatay'ın yaptığı açıklamalara göre; Yaz aylarında en çok dikkat edilmesi gereken meyve kiraz. Yüksek şeker oranı ile özellikle şeker hastalarının kiraz tüketmesinin sağlıksız olduğunu açıklayan Karatay, vişnenin ise tam aksine çok sağlıklı olduğunu belirtti. Hastalıklara savaşmaya can suyu olan Ihlamurun hasadı başladığı bu ayda 2 besin hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı!
Canan Karatay'ın yaptığı açıklamalara göre; yaz aylarında en çok dikkat edilmesi gereken meyve kiraz. Yüksek şeker oranı ile özellikle şeker hastalarının kiraz tüketmesinin sağlıksız olduğunu açıklayan Karatay, vişnenin ise tam aksine çok sağlıklı olduğunu belirtti.
Şekersiz kaynatılan vişne suyunun faydalarına dikkat çeken Karatay, ara öğünler için ise tehlikeli dedi.
Yaz aylarında dikkat edilmesi gereken bir başka meyve olarak ise listede nektarin var. Nektarinin genetiğiyle oynandığını belirten Karatay, nektarin yerine şeftali tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirtti.
Aynı zamanda kayısının şeker oranının çok yüksek olması sebebi ile önermeyen Karatay, zerdaliyi kayısıya alternatif olarak gösterdi.
Canan Karatay tarafından önerilen yaz meyveleri ise daha koyu renkli böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyveler.
İçerdikleri flavonoidler sayesinde daha sağlıklı olduklarını belirttiği koyu renkli meyveleri tavsiye eden Canan Karatay şeker hastalarının meyve tüketiminde dikkatli olmasını önerdi.
Öte yandan Haziran -Temmuz aylarındaHasat edilen Ihlamurların çiçekleri kurutulup çay olarak tüketilirken, içerdiği etken maddeler sayesinde uykusuzluk, yatıştırıcı, dinlerndirici özelliği ile de şifa kaynağı olarak kullanılıyor.
Kış aylarında öksürük ve grip için en çok tükettiğimiz bitki çayı ıhlamur. Fakat bunu da çoğu insanın yanlış demlediğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay'dan ıhlamur demlemenin kurallarını hazırladık. Ihlamuru demlerken çiçeğinden demliğin türüne ve kaynatılmasına kadar her şey vitaminini etkiliyor. İşte Canan Karatay'dan hastalıklara karşı ıhlamur demlemenin püf noktaları...
IHLAMURU TÜKETİRKEN DİKKAT!
Öksürük ve gripten kurtulmak için ıhlamurun tüm vitamininden faydalanmak istiyorsanız kaynatmaktan vazgeçin. Prof. Dr. Canan Karatay, ıhlamur demlerken yapılan en büyük yanlışlardan birinin ıhlamuru kaynatmak olduğunu ve söylüyor. Peki, ıhlamur neden kaynatılmaz?
Kaynatılan ıhlamur faydalı etkilerini kaybeder ve zararlı hale dönüşür. Karatay, ayrıca ıhlamurun çiçeklerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Canan Karatay'ın ıhlamur tarifi şöyle...
MALZEMELER
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 su bardağı sıcak su
CANAN KARATAY'IN IHLAMUR TARİFİ
Ihlamuru yıkayıp süzgeçli bir çay fincanına koyun, üzerine sıcak suyu ilave edin ve 10-15 dakika demlendirip için.
IHLAMUR DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI
Porselen veya cam delikte demleyin.
Ihlamur demelrken sadece çiçek kısımlarını kullanın, yaprakları kullanmayın.
Kesinlikle kaynatmayın.
SICAK SUDA DEMLENDİRİLEN IHLAMURUN FAYDALARI! CAN SUYU OLUYOR
Sakinleştirici etkisi vardır
Rahat uyumayı sağlar
Soğuk algınlığına iyi gelir