AKİT MENÜ

Ekonomi

1 haftada 50 bin yolcu taşıdı, tam not aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz’da açılışı yapılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT), hızlı ve konforlu seyahat imkanıyla vatandaşlardan tam not aldı.

2014-08-03 07:12:19

Vatandaşlar, 27 Temmuz Pazar günü ilk seferini yapan YHT’lere büyük ilgi gösterdi. İlk hafta ücretsiz olacağı duyurulan Ankara-İstanbul YHT, tam kapasite hizmet verdi. 3 Ağustos pazar gününe kadar tüm biletlerin ilk günden tükendiği YHT’de 1 hafta boyunca yaklaşık 50 bin yolcu taşındı.

Hizmete yeni girmesine rağmen YHT seferlerinde herhangi bir aksama, gecikme ya da teknik arıza yaşanmaması da vatandaşları memnun etti. 

Ankara’dan belirlenen saatlerde hareket eden YHT’ler, yolcularını 3,5 saatte İstanbul’a ulaştırdı. Yolculuk süresinin kısa ve konforlu olması dolayısıyla YHT’yi tercih ettiklerini ifade eden bazı vatandaşlar, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Ticaretle uğraşan 53 yaşındaki Abdülhamit Gürbüz de Ankara-Eskişehir YHT ile daha önce seyahat ettiğini ve çok beğendiği için İstanbul’a giderken de YHT’yi tercih ettiğini söyledi. YHT’lerin bir çok açıdan avantajlı olduğunu ifade eden Gürbüz, “Türk vatandaşı her şeye layık. Hükümetimiz de gereğini yapıyor ve güzel hizmetleri sunuyor” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR BİRAZ YÜKSEK

Ankara-İstanbul YHT’nin bilet fiyatını yüksek bulduğunu ifade eden Gürbüz, bu hizmetten herkesin yararlanabilmesi için fiyatların düşürülmesini istedi. 

Ankara-İstanbul YHT hattı, yarıın itibariyle ücretli olarak seferlerine devam edecek. Ankara-İstanbul YHT hattının ilk gün biletlerinin büyük kısmının satıldığı öğrenildi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, seferlerin başladığı ilk gün yaptığı açıklamada, vatandaşların, beklediklerinden çok daha fazla ilgi gösterdiğini belirtmişti. Seferlerin ücretsiz olması ve ilk seferin bayram dönemine denk gelmesi dolayısıyla talebin arttığını ifade eden Karaman, Ankara-İstanbul YHT hattında ilerleyen dönemlerde günde 50 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini söylemişti.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar