AKİT MENÜ

Ekonomi

Faiz lobisi vurguncu

TOBB’da düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda konuşan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ”Ben ‘faiz düşürülmesi gerekir’ dedikçe, bundan en çok rahatsız olan faiz lobisidir. En çok parayı, en çok vurgunu vuran, finans sektörüdür, faiz lobisidir. Reel sektör onlar gibi para kazanamıyor, onlar ne yazık ki faiz lobisi olarak burada çok ciddi vurgun vuruyorlar” dedi.

2014-08-07 22:08:27

YENİAKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben ‘faiz düşürülmesi gerekir’ dedikçe, bundan en çok rahatsız olan faiz lobisidir. En çok parayı, en çok vurgunu vuran, finans sektörüdür, faiz lobisidir. Reel sektör onlar gibi para kazanamıyor, onlar ne yazık ki faiz lobisi olarak burada çok ciddi vurgun vuruyorlar. Kriz ortamlarında, kaos ortamlarında millet kaybederken onlar kazanıyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’da düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’ndaki konuşmasında, Türkiyenin milli gelirini 12 yılda 3 kattan fazla artırdıklarını belirtti.

MİLLİ GELİR 2 TRİLYON DOLARA ÇIKACAK

Milli geliri 230 milyar dolardan, 820 milyar doların üzerine çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, “Bundan sonra cumhurbaşkanı ve hükümet olarak el ele verecek, bu rakamı 2 trilyon dolara doğru yükselteceğiz, 2023 hedef bu”diye konuştu.

Kişi başı milli geliri de 3 bin 500 dolardan, 11 bin dolara çıkardıklarını bildiren Erdoğan, bunuda 25 bin dolara doğru yükselteceklerini kaydetti.

İhracatı 36 milyar dolardan, 156 milyar dolara yükselttiklerinin altını çizen Erdoğan 2023 yılı hedefin 500 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

ENFLASYONUN SEBEBİ FAİZ

Faizde Merkez Bankası’nın tavrını tasvip etmediğini ve faizlerin mutlaka düşürülmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Türkiye’de yatırımların devamı için faizin inmesi lazım. Bunu bir defa bilelim. Şunu da çok açık net söylüyorum; faiz, enflasyonun en önemli sebebidir. Enflasyon faiz arasındaki ilişki, sebep netice ilişkisidir. Buna kimse başka nedenler uydurmasın, bunların hepsi tali nedenlerdir. İşte şu ana kadar geldiğimiz noktada bakınız, faiz yükselmiştir, enflasyon yükselmiştir. Faiz düşmüştür, enflasyon düşmüştür. Yüzde 63 faiz, 30 enflasyon. Düştükçe enflasyon düştü, tek haneli rakamlara geldik” diye konuştu.

Türkiye’nin ekonomide yakaladığı bu seviyelerden geri gitmesine hiç kimsenin razı olamayacağını belirten Erdoğan, “Bu seviyelerden rahatsız olanlar var; faiz lobisi. En çok parayı, en çok vurgunu vuran, finans sektörüdür, faiz lobisidir. Reel sektör onlar gibi para kazanamıyor, onlar ne yazık ki faiz lobisi olarak burada çok ciddi vurgun vuruyorlar. Kriz ortamlarında, kaos ortamlarında millet kaybederken onlar kazanıyor” şeklinde konuştu.

İçeride ve dışarıda pusuda bekleyenlere dikkat!

Gezi olaylarının ve 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin hedefinde Türkiye’yi geri götürmek olduğunun altını çizen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOBB’un 7. Türkiye Ticaret vee Sanayi Şurası’ndaki konuşmasında, “Yoksa Halkbank’a, bizim küresel projelerimize neden saldırsınlar. Üçüncü Havalimanı yapılıyor, adamlar bunu yapacak olan firmaların yöneticilerini tutuklayıp götürmek istiyorlar. Niye? Bu iş akamete uğrasın. Aynı şey Yavuz Sultan Köprüsüyle ilgili, niye? Dursun. Burada vatanseverlik, vicdan olabilir mi? İşte bizim mücadelemiz bunlara karşı. İstediler ki Türkiye, o eski Türkiye olsun. İstikrarsızlık olsun, faiz yükselsin, millet kaybetsin, faiz lobisi kazansın. Ama buna izin vermedik, inşallah da hiçbir zaman buna geçit vermeyeceğiz, dik duracağız, sağlam duracağız. Birbirimize inanacak, birbirimize güveneceğiz. Bu sayede bugüne kadar birlikte kazandık, bundan sonra da hep birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar