AKİT MENÜ

Ekonomi

Bank Asya ortak arayışında

Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun banka ile ilgili vergi tahsilatı ve sağlık hizmet sunucuları protokollerini iptallerinden sonra Bank Asya mevcut durumunu düzeltme noktasında yeni bir hamle yaptı.

2014-08-08 23:04:50

ARTIK TEKLİFE AÇIK 

Bank Asya, Qatar Islamic Bank (QIB) ile arasında bulunan münhasırlık anlaşmasının 8 Ağustos itibarıyla feshedildiğini açıkladı. 

Katılım Bankası Bank Asya’dan konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında şöyle denildi: 

“Qatar Islamic Bank’ın (QIB) Bank Asya’da stratejik ortak olması ile ilgili olarak QIB’den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelere başlandığı 25.03.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır. Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08.08.2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir.”

Bu arada; Bank Asya’nın satış sürecine ilişkin hükümet tarafından yapılan çelişkili açıklamalar ve iki kamu kurumunun banka ile protokollerini gerekçelerini açıklamadan sonlandırması, bankanın geleceğine dair soru işaretlerini artırdı.

 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar