AKİT MENÜ

Ekonomi

Beklenti altı, ancak hedeflere uygun

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.

2014-08-08 23:06:03

 AA Finans tarafından yapılan sanayi üretimi beklenti anketinde söz konusu verinin yüzde 1,83 artacağı öngörülüyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5,8, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,6 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,6 geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,1, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 1,4 arttı.

TÜİK REVİZE ETTİ

Öte yandan; TÜİK mayıs ayı takvim etkisinden arındırılmamış (ham) sanayi üretimindeki artışı yüzde 1,5’ten yüzde 1,7’ye revize edildiğini bildirdi.

Uzmanlar sanayi üretiminin beklenti üzerinde hız kesmesinin ülke büyümesinde ılımlı bir artışı beraberinde getireceğini yorumladılar. Ancak sanayideki artışın hedeflere uygun olduğunu kaydettiler.

 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar