AKİT MENÜ

Ekonomi

IŞiD açıklaması ciddiyetsiz

IŞİD terör örgütünün Türkiye’nin Atatürk Barajı’nı açması yolundaki açıklamasına Enerji Bakanı Yıldız cevap verdi: Muhatabımız Bağdat. Santralin nasıl çalışacağına da biz karar veririz.

2014-08-12 08:07:16

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD’in Atatürk Barajı’na yönelik açıklamalarına ilişkin, “Böyle bir konuyu, ciddi bir konu olarak görmüyorum. Türkiye kararlarını kendisi alır ve uygular” dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, “bir IŞİD militanının, Türkiye’nin Atatürk Barajını açmasını istediğine” ilişkin basında yer alan haberlerin anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, Türkiye’nin kararlarını kendisinin verdiğini, hangi enerji santralinin hangi güçte çalışacağına dair kararları bir merkezden aldıklarını belirtti.

BAĞDAT İLE MUTABIKIZ

“Böyle bir konuyu, ciddi bir konu olarak görmüyorum. Türkiye kararlarını kendisi alır ve kendisi uygular” diyen Yıldız, şu an itibarıyla gerek Atatürk Barajı, gerekse Keban, Özlüce gibi barajların ürettiği elektrik miktarlarının belli olduğunu ifade etti. Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

“Biz bu manada Bağdat ile muhatabız. Hem gönderdiğimiz su miktarları, hem de ürettiğimiz elektrik miktarları açısından Türkiye üzerine düşeni yapıyor. Şu anda 1200 megavat civarında bir güçle çalışıyor Atatürk Barajı, diğer barajlarda keza planlandığı gibi çalışıyor. “

Türkiye’nin aldığı kararları uygulayacak ve uyguladıklarının da sonuçlarını görecek bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Enerji arz güvenliği ile alakalı şükürler olsun Türkiye’de bir sıkıntı bulunmadığı gibi 4 bin 500- 5 bin megavatlar civarında bir arz fazlamız var” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar