AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkler liderini ödüllendirdi

Türkiye’nin 13 yılda ortalama yıllık yüzde 5 büyüdüğüne dikkat çeken yabancı ekonomistler, “AK Parti Lideri’nin ekonomideki başarısı ona Cumhurbaşkanlığı yolunu açtı” değerlendirmesini yaptılar.

2014-08-12 21:40:42

Uluslararası finans kuruluşlarının ekonomistleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye ekonomisine kısa vadede olumlu etki yapacağını ancak uzun vadede olumlu ekonomik görünüm için siyasi istikrarın ve reformların devam etmesi gerektiği görüşünde birleşti.

EKONOMİ ÖNCÜ OLDU

Berenberg Bank Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, Başbakan Erdoğan’ın salt çoğunluğun oyuyla seçimi kazanacağını önceden tahmin ettiklerini belirterek, “Erdoğan fiili olarak ülkeyi yönetmeye devam edecek. Bu yüzden kendisinin başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına geçişi, piyasalara doğrudan az etki yapacak” dedi.

Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz da Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisinin performansına dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan’ın başbakanlık görevini devraldığı yıldan bu yana Türkiye ekonomisinin yıllık yaklaşık yüzde 5 büyüdüğünü hatırlatan Schulz, “13 yıl öncesinden bu yana satın alma gücü açısından, performans çok daha güçlü. GSYH 2 kattan fazla yükseldi ve kişi başı hasıla yüzde 80’den daha fazla arttı. Türkler’in çoğunluğu bu performansıyla liderlerini ödüllendirmiş gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

SİYASETİ ŞEKİLLENDİRECEK

TD Securities Gelişmekte olan Ekonomiler Başekonomisti Cristian Maggio da Erdoğan’ın seçimden zaferle ayrılmasının orta vadede piyasalar açısından iyi haber olduğunu söyledi.

“Genel olarak bu cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimlerde oluşacak siyasi görünümün şekillenmesinde büyük rol oynayacak” diyen ING Bank Grup Müdürü Muhammed Mercan, siyasetin piyasaları ve piyasaları çevreleyen belirsizlikleri domine etmeye devam edeceğini kaydetti. Mercan, ekonominin fazla değişim göstermeden bu şekilde devam edeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar