AKİT MENÜ

Ekonomi

Büyükleri faiz ve kur vurdu

Geçen yılı toplam 385 milyon lira borçla kapatan G. Saray, Fenerbahçe ve Beşiktaş; banka borç faizleri, kurdaki artışlar, yanlış transfer ve hesapsız harcamalar sebebiyle borç batağında.

2014-08-13 07:51:55

Türk sporununun lokomotivi Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, SPK’daki şirketlerinin mali hesaplarını KAP’a bildirdi. Üç takım için mali tablolar iyi bir görüntü sergilemiyor.

Söz konusu bildirimlerden çıkan sonuçlarda Beşiktaş stat yapımı yüzünden gelirleri azaldığı için “Zarar Şampiyonu” olarak görülüyor. Geçen yıl Beşiktaş 145 milyon TL zarar ederken, Fenerbahçe 124 milyon, Galatasaray ise 117 milyon zararla ezeli rakiplerini negatif tabloda yalnız bırakmadılar. Üç büyük kulübün toplam zararı ise 385 milyon TL.

Kulüpler son yıllarda gelirlerini artırmış olmalarına karşılık borçları nedeniyle oluşan banka faizi, kur farkı gibi giderlerinin yanı sıra yanlış transfer harcamaları ile hesapsız gider artışları kulüplerin canını yakıyor.

Galatasaray, banka borcu faizi ve kur farkı zararı toplam 66 milyon lira ile ilk sırada yer alıyor.

GİDERLER YÜKSEK

F. Bahçe 52 milyon, Beşiktaş ise 38 milyon lira ile G. Saray’ı takip ediyorlar. Üç büyük kulübün sadece toplam kur farkı ödemesi 69 milyon TL. Yabancı teknik adam ve futbolcularla yapılan sözleşmeler, hesapların dışında kur farkı ödemeleri ile de kulüpleri zor durumda bırakıyor. Zararın asıl kaynağı ise, yanlış transfer ve önüne geçilemeyen harcamalar.

Galatasaray geçen yıl sporcu ve teknik adamlara 246 milyon öderken, Fenerbahçe 196 milyon, Beşiktaş ise 131 milyon lira ödedi. Galatasaray’ın bu gider farkında açık ara önde olmasına karşılık geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan kadro kalitesi açısından çok fazla fark olmadığı gözleniyor. Ayrıca sarı-kırmızılı kulübün birçok oyuncusunun sözleşmesini zam yaparak yenileyerek, gelecek yılın gider tablosunda gelecek yılları aratmayacağı tahmin ediliyor.

G. SARAY ŞAMPİYON

Sarı Kırmızılı takım, banka borç faizi ve kur farkı zararı toplam 66 milyon lira ile geçen yılın birincisi

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar