AKİT MENÜ

Ekonomi

Finans sektörü ufak tefek rüzgârlardan etkilenmez

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, Bank Asya’da yaşananların sektöre yansıması ile ilgili, “Türk bankacılık sektörü ufak tefek rüzgarlardan, esintilerden etkilenmeyecek kadar güçlüdür” dedi.

2014-08-19 23:15:32

 Aydın, devletin bireyselin dışındaki krediler için ciddi avantajlar getirdiğini, bunların ihracat kredilerinde de yapılmasını istediklerini kaydetti.

Zorunlu karşılık oranlarının bankacılığın bir yıllık kârına eşdeğerde olmamasını, daha düşük bir düzeyde olmasını arzu ettiklerini belirten Aydın, yaptıkları bütün taleplerin dünyadaki bankacılık sistemi ile uyumlu talepler olduğunu dile getirdi. 

Aydın, özkaynak karlılığındaki azalışı kompanse etmek için neler yapacakları ile ilgili bir soru üzerine, “Sektör, operasyonel giderleri azaltmak için bazı konularda işbirliği yapabilir. Bu önemli bir faktör. Daha tabana yaygın kredilendirme yolunu seçebiliriz” dedi.

BANK ASYA’DA YAŞANANLAR

Bank Asya’da yaşananların sektöre yansımasının sorulması üzerine ise Aydın, şunları söyledi: “Türk banka sektörünün hikayesinden hep söz ettik. Türk bankacılık sektörü halen çok güçlü. Türk bankacılık sektörü ufak tefek rüzgârlardan, esintilerden etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Sizin sorunuzdaki değerlendirme benim görev alanımda değil. Ben TBB başkanıyım ve bir bankanın genel müdürüyüm. Elbette düşüncelerimiz var. Ama kamuoyu bununla ilgili bilgi merak ediyorsa, bu benim görevim değildir, bununla ilgili açıklama yapacak otoriteler bellidir.”

 

Yorumlara Git

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’

Suudi Arabistan Türkiye'nin milyarlarca dolarına göz dikti