AKİT MENÜ

Ekonomi

Kentsel dönüşüme yerinden takip

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Niğde’de Efendibey Mahallesi, Nevşehir’de kale etrafındaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde gördü.

2014-08-22 22:50:12

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yürüttüğü Kentsel Dönüşüm projelerini “yerinde” takip ediyor. 

Geçen hafta Kırıkkale ve Kırşehir’deki projeleri yerinde inceleyen Turan, Niğde ve Nevşehir’deki Kentsel Dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, “Kentlerin dokusunu bozmadan, yöresel mimaride konutlar inşa etmek amacıyla birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Kentsel Dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz” dedi. 

TOKİ Başkanı Turan, İdarenin yürüttüğü projeleri yerinde incelemek amacıyla saha çalışmalarında bulundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret eden TOKİ Başkanı Turan, Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmede Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve TOKİ yetkilileri de bulundu. 

TOKİ YENİ BİR DÖNEME GİRDİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, “TOKİ’nin yeni Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ile Kentsel Dönüşümün bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Şu anki çalışmalar da bunu gösteriyor. Bu ziyaretten, sizlerle birlikte TOKİ’nin yeni bir döneme girdiğini anlıyoruz” diye konuştu. 

Turan, Niğde’deki incelemelerin ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gerçekleştirilen, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. 

Yorumlara Git

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’

Suudi Arabistan Türkiye'nin milyarlarca dolarına göz dikti