AKİT MENÜ

Sağlık

Çay demlerken kendinizi zehirlemeyin!

Aşırı yüksek ısı ile demlenen çayın tüketilmesi halinde kansere kadar varabilen ciddi zararlara neden olabileceğini belirten uzmanlar, çay demleme esnasında dikkat etmemiz gereken önemli noktalara karşı uyarıyor.

Güncelleme Tarihi:

Yüksek ısıyla demlenen çayın önemli sağlık sorunlarına yol açtığı açıklandı. Çayda bulunan tein ve tanen bileşiklerinin bitkinin savunma sistemi için salgıladıkları salgılardır. Hatalı çay demleme sebebiyle bu bileşiklerin  aktif hale gelebileceğini belirten uzmanlar, uzun süre bu bileşiklere maruz kalan kişilerde kansere varabilecek kadar olumsuz hastalıklar görülebilir.

Çay acı ise kesinlikle içmeyin...

DÜ Dekanı Prof. Dr.  Bekir Bükün “Taze ve doğru koşullarda demlenmiş çayın tadının güzel ve belirgin olduğunu fakat bayatlamış çaylarda aktifleşen teinlerden dolayı bu çayların ağızda acı bir tat bıraktığını vurguladı. Bu yüzden acı ve bayat çayları sakın içmeyin. Bu çaylarda tanenler aktif hale gelmiştir.

Yorumlara Git

Gazze'de 2. aşama Ocak'ta başlıyor: Trump'tan "Barış Kurulu" hamlesi!

Fenerbahçe'den gözaltı süreci paylaşımı! Erinç Sağkan'ın Sadettin Saran provokasyonu elinde patladı

Terör örgütü DEAŞ'a ağır darbe!

Patrik, Irak'ı karıştırdı! İsrail çağrısı tepki çekti

Rusya, İsrail ve Suriye için devreye girdi