AKİT MENÜ

Sağlık

Yemeklerinizi tuz yerine baharatla tatlandırın

Aşırı tuz tüketmek kalp ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor..

Güncelleme Tarihi:

Doğru oranda tüketildiği takdirde hücreler arası sıvı dengesi, kasların kasılması ve sinir iletilerin transferini sağlayan tuzun fazlası ise sağlığa zarar veriyor. Aşırı tuz tüketmek kalp ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

Özel bir Hastanenin Dahiliye Bölümü'nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, "14-20 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası" öncesinde fazla tuz tüketiminin zararları hakkında bilgi verdi.

Fazlası hipertansiyon, kalp ve böbrek hastalıklarına neden olur

Sofra tuzunun asıl adı "sodyum klorür"dür. Tuzun yüzde 60'ı klor, yüzde 40'ı ise sodyumdan oluşur. Sodyum, organizmada sıvı ve asit-baz dengesinin sağlanmasında önemli bir rol oynar. Sodyum, besinlerde doğal olarak bulunan bir mineraldir.

Bunun için tuz tüketiminin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Aşırı tuz tüketimi sağlık problemlerini beraberinde getirebilmektedir. Sodyuma duyarlı bireylerde, fazla sodyum alımına bağlı olarak kan basıncı yükselir.

Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları ve felç için temel risk faktörüdür.

Yorumlara Git

Tahliye Fırtınası! 11. Yargı Paketi Meclis’ten geçti — 50 bin mahkûma özgürlük kapısı aralandı, Deprem suçları hariç

Baronların inine girildi, CHP yine sessiz! Yoksa bu baronlar CHP'nin para kasası mı?

Muhalif Murat Ağırel Sadettin Saran'a Siper Oldu! 'Sigara Bile İçmez'

İstanbul'da kar alarmı!

Gazze'de 2. aşama Ocak'ta başlıyor: Trump'tan "Barış Kurulu" hamlesi!