AKİT MENÜ

Sağlık

Kabızlık ağrısı nasıl geçer?

Kabızlık, tuvalete az çıkmak ya da çıkamamaktır. Kabızlıkta kişileri zorlayan durumların başında şiddetli karın ağrısı gelir. Peki karın ağrısı nasıl geçer?

Kabızlık belirtileri; sert kıvamda, seyrek, az ve güç bir şekilde dışkılama, kasık bölgesinde ağrı, nedeni belli olmayan sıkıntı ve huzursuzluk, karında gazın sebep olduğu şişkinlik, dışkılama sırasında ağrı ve bel ağrısıdır.

Bağırsak kadar kendisini yenilen başka bir organ yoktur. Bağırsaklarda her gün milyarlarca hücrenin yenilenmesi, tamiratı veya onarımı söz konusudur. Kabızlıkta bunların olmasını engeller. Kabızlık ile oluşan ağrıda birçok kişinin hayatını zorlar.

İşte kabızlık sancısından kurtaran kür tarifi:

Malzemeler

2 adet kuru kayısı
2 adet mürdüm eriği
1 su bardağı su

Yapılışı

Bir su bardağı ılık suyun içerisine eriği ve kayısıyı ilave ederek bir gece bekletin. Sabah uyandığınızda aç karnına önce suyunu daha sonra erikle kayısıyı tüketin. Bu tarifi kabızlık şikayetiniz bitene kadar hazırlayarak için.

Kabızlık şikayetinde dikkat edilmesi gereken bir konu da bol su tüketimidir. Günde 8-10 bardak su içmek metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık ağrısını hafifletmek için daha az şekerli beslenerek, kafeinden de uzak durmaya özen gösterin.

yasemin.com

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi