AKİT MENÜ

Ekonomi

İnovasyon, rakipten geri kalmamak demek

İlk mezunlarını veren İnovasyon Yönetimi Akademisi ışık oldu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, programı önemsediklerini, inovasyonun sadece devletler için değil, herkes için gerekli olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) himayesinde, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından geliştirilen “İnovasyon Yönetimi Akademisi” ilk mezunlarını verdi. 22 şehirden 51 eğitmen, firmaları inovasyon konusunda bilgilendirmek için uzmanlaştı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, firmalara, A’dan Z’ye inovasyonu anlatacak şekilde planlanan bu programı, farkındalık oluşturması açısından önemsediklerini vurguladı.

PROGRAMA MUTLAKA KATILIN

Türkiye’de bir değişim oluşturmaya çalıştıklarını belirten Büyükekşi, “3 yıldan bu yana ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinliğe gösterilen ilgi çabalarımızın boşa gitmediğinin göstergesi. Dünya ekonomileri büyüyüp gelişirken, rekabetçilik her geçen gün daha da kızışırken, inovasyon, artık rakiplerden geri kalmamak anlamına geliyor. İnovasyon sadece devletler için değil, şirketler için, hatta bireyler için de gelişimin can damarlarından biri” ifadelerini kullandı. Büyükekşi, firmaları, inovasyon konusunda gerekli bilgileri veren programa katılmaya çağırdı.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de firmaların sorunlarını, “katma değerli ürün ve hizmet geliştirerek hızla değişen rekabet koşullarına ayak uydurmak için araştırma geliştirme çalışmalarına nereden başlayacaklarını bilememeleri” olarak özetledi. Ünlütürk, “Firmaların, ihracat ve kârlılık oranlarını artırabilmeleri için destek mekanizması olarak tasarlanan, Türkiye’nin ilk vaka bazlı inovasyon eğitim programını sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi