AKİT MENÜ

Ekonomi

Babam doğru bir iş yapmış!

İmzayı atıp Türkiye’ye dönerken aklında sürekli babası Sabri Ülker’in geldiğini belirten Murat Ülker, “Onun açtığı bu yol 184 yıllık bir İngiliz şirketini 70 yıllık tecrübemizle almamızda en büyük etkendir” dedi

Güncelleme Tarihi:

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, holdingin İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i 3,5 milyar dolarlık bir bedelle almasının Türkiye adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Satın alma ile ilgili Yıldız Holding Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Murat Ülker, bu başarıda 70 yıl önce Ülker’i kuran babası Sabri Ülker’in ciddi bir başarısı olduğunu kaydetti.

Murat Ülker, “İmzayı atıp ülkeye dönerken aklımda babam vardı. Bana bir hikaye anlatmıştı, Amcamla Ülker’i kurduklarında, ‘Doğru mu yaptım acaba diye içinden geçirmiş’ Sevgili babam o kadar doğru yaptı ki Türkiye’den dünya üçüncüsü bir şirket çıkardı. Bu bina sağlam temeller üzerinde yükseldi. Bu 184 yıllık şirketi 70 yıllık tecrübemizle aldık” dedi.

3 GÜN UÇAKTA YATTIM

Rakamları kuyumcu titizliğiyle irdelediklerini, fabrikaları gezip karar verdiklerini Nijerya’dan Hindistan ve Londra’ya geniş bir coğrafyada dolaşarak hatta 3 gün uçakta yatarak bu çalışmayı tamamladıklarını ifade eden Murat Ülker, “Bu turlarda 2 kez dünyayı turlamış olduk. Satın aldığımız şirket daha önceden İngiliz Kraliçesinin pastalarını yapan pastane konumunda imiş. Anlaşma tamamlandığında İngilizler’i sokakta gezerken potansiyel müşteri olarak görmeye başlamam değişik bir duygu verdi bana. Artık 4 milyarlık bir nüfusa erişiyoruz. Rusya, Avustralya ve Latin Amerika’ya erişimimiz şu aşamada yok ama bunun dışında büyük bir coğrafya da erişim ağımız mevcut. Dünyanın kalan 3 milyarlık nüfusuna bu mutluluğu taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 Anlaşma süreciyle birlikte yüzde 60’lık finansı kendi kaynaklarından sağladıklarını, yüzde 40’ını ise finansal anlamda borçlanarak bu süreci tamamladıklarını hatırlatan Murat Ülker, “Her iki şirket, Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme tecrübe ve bilgi birikimlerini birleştirerek rekabet avantajını güçlendirecek” dedi.

DÜNYA LİDERLİĞİNE ADAYIZ

“Dünyanın birincisi olmaya da adayız” diyen Murat Ülker birleşme ile iki misli büyüdüklerini söyledi. Ülker, “Her iki kurumun bünyesi de birbirine yakın. Bu yakınlık kapıları kilitleyerek 23 saat boyunca odadan çıkmayarak altına imza attığımız anlaşmada etkili oldu. Mc Vitie’s markasını daha önce tanıyor olmam, onların Ortadoğu başta olmak üzere değişik ülkelerde etkin oyuncu olarak karşımızda yeralması kararlarımızda etkili oldu” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi