AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Mısıroğlu enstitüsü kurulmalıdır

Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er, Goethe örneğinde olduğu gibi bir Kadir Mısıroğlu enstitüsünün kurulması gerektiğini belirterek önemli noktalara değindi.

2014-11-05 19:51:22

İŞTE O YAZININ İLGİLİ BÖLÜMLERİ:

(...)Kadir Mısıroğlu, hukuk mezunu, avukatlık ruhsatına sahip bir münevver. Fakat ihtisas kazandığı dal tarihçilik. “Lozan Zafer mi, Hezimet mi?” ismindeki ilk eseri okuyucuyla buluştuğunda 31 yaşındaydı. Daha sonra, kalemin muhtelif dallarında çok sayıda esere imza attı.

(...) Kadir Mısıroğlu, hem hitabeti hem kitabeti olan bir insan.

Hem kalem hem kelam sahibi.

Esaslı bir araştırmacı.

Velud, yiğit ve yılmaz bir kalem.

(...) Bu hazine değerindeki varlığın salimen istikbale intikal etmesi, üzerinde yeni beyinlerin çalışması lazım. Bu yükü bir insanın tek başına taşıması mümkün değil. O halde müesseseleşmesi şart. Bu, dar bütçeli bir vakıfla da yapılamaz. Devletin sahip çıkması gerekir.

(...) Alman devleti, bir avukat olan Johann Wolfgang von Goethe’nin yazı hayatı için yanına 11 profesör vermiştir. Böylece dünyaya bir büyük edebiyatçı kazandırılmış.

Kadir Mısıroğlu adına bir müessese kurularak her dakikasının değerlendirilmesi ve her parça varakanın kayda girmesinin temini gerekir. Bu sebeple 5 tarih doktoru, 4 doçent, 3 profesör yardımcı büro elemanlarıyla birlikte maiyetine verilmeli ve bu hizmet ve kadro için yepyeni bir bina tahsis edilmelidir.(...)

RAHİM ER / TÜRKİYE

Yorumlara Git

Taraftardan tepki üstüne tepki: Flaş gelişme: Ayağa kalktılar resmen: Guiza’yı hatırladınız mı?

İşte Rusya'nın 'Dost olmayanlar' listesi: Aralarında Türkiye var mı?

Zayıflamak uğruna canınızdan olmayın! Bu diyetlerin bedeli ağır

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı