AKİT MENÜ

Ekonomi

Yoksul aile kalmayacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mine Lök Beyaz, 2023 hedefleri doğrultusunda emin ve hızlı bir şekilde ilerleyen Türkiye’nin önceliğinin aile olduğunun altını çizdi. Aile yapısı çöken bir milletin de ayakta duramayacağına dikkat çeken Beyaz, bu nedenle güçlü bir Türkiye inşa ederken aile odaklı projelere de öncelik verileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi:

BAYRAM PEHLİVAN / ANKARA - AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mine Lök Beyaz, 2023 hedefleri doğrultusunda emin ve hızlı bir şekilde ilerleyen Türkiye’nin önceliğinin aile olduğunun altını çizdi. Aile yapısı çöken bir milletin de ayakta duramayacağına dikkat çeken Beyaz, bu nedenle güçlü bir Türkiye inşa ederken aile odaklı projelere de öncelik verileceğini kaydetti. 2002’de 20,7 milyon olan mutlak yoksul sayısını 2012’de 1,7 milyona indirdiklerini söyleyen Beyaz, 2023 için temel hedeflerinin, aileyi merkeze alan, bütüncül sosyal politikalarla mutlak yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

“AİLE ODAKLI PROJELERE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Aileye verdikleri önceliğin parti tüzüğü ve programında da yer aldığını hatırlatan Beyaz, “Aile dostu politikaları iktidara geldiğimiz günden bu yana geliştirerek uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere eğer bir milletin aile yapısı çökmüşse o millet çökmeye namzettir ama aile yapısı ne kadar güçlüyse o millet o kadar güçlüdür. Bu nedenle aile odaklı projelere ağırlık veriyoruz.” dedi.

MUTLAK YOKSUL SAYISI 20 MİLYONDAN 1 MİLYONA İNDİ

AK Parti iktidarı döneminde ailelerin ekonomik durumlarındaki gelişmelere de örnek veren Beyaz, “2002 yılında kişi başına aylık 30 doların altında bir gelire sahip 136 bin kişi varken, 2012 yılında 30 doların altında bir gelire sahip nüfus kalmadı. Aylık 65 doların altında bir gelirle yaşayan nüfus 2002 yılında 2,1 milyon kişiyken, bu rakam 2012 yılında 46 bin kişiye düştü. 129 doların altında bir gelirle mutlak yoksulluk düzeyinde yaşamak zorunda kalan kişi sayısı 2002’de 20,7 milyon iken bu sayı 2012 yılında 1,7 milyona indi.” dedi.

2023 için temel hedeflerinin, hak ve sorumluluk temelli, aileyi merkeze alan, bütüncül sosyal politikalarla mutlak yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Beyaz, “Sosyal yardım ve hizmet alanında kullanılan kaynak miktarını 15 kat artırdık. Yıllık ortalama 3 milyon çocuk için annelere, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardım programları kapsamında düzenli nakit desteği sağladık. 2003-2012 döneminde yaklaşık 3 milyar 453 milyon yardım yapıldı. 15 milyon öğrenciye ücretsiz ders kitabı, 2 milyonu aşkın haneye her yıl düzenli olarak yakacak yardımı, taşımalı eğitimde yıllık ortalama 600 bin öğrencinin yemek giderlerinin karşılanması sağlandı. Yıllık olarak yaklaşık 240 bin eşi vefat eden kadına aylık 250 TL bağlandı.” dedi. 

AİLELERİN YAŞAM KALİTELERİ ARTIRILDI

AK Parti döneminde engellilere yönelik de büyük değişikliklere imza attıklarını söyleyen Beyaz, “Aile politikalarımızın temelinde engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak var. Ailesi yanında bakılan 447 bin engellimiz için aylık asgari ücret ödemekteyiz. Tüm engelli çocuklarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlamaktayız. 43 ayrı mevzuatta düzenlenen şehit yakınları ve gazilerle ilgili düzenlemeler kanunlaştı” dedi.

İNSANIMIZ HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRDÜ

Sağlıkta yaptıkları devrimle hastane kapılarındaki kuyrukları bitirdiklerini belirten Beyaz, “İnsanımız tedavi olurken hak ettiği değeri gördü, bu altyapı aileyi güçlendirdi. Anne ve babalar başta olmak üzere ailelere kendi içinde sorun çözme kapasitesi kazandırmak maksadıyla ve ailenin ihtiyaçları doğrultusunda aile eğitim programları yapıldı. Türkiye’de Aile Birliğinin Güçlendirilmesi ve Korunması Eylem Planı hayata geçirildi. 2012’de uygulanmaya başlayan Aile Sosyal Destek Programı vesilesiyle haneler ziyaret edilerek yerinde durum tespitiyle aileye direkt ulaşılıyor. Hükûmet Programı’mızda yer aldığı gibi bu sistemle aile odaklı çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi