AKİT MENÜ

Gündem

Sarısülük’ün cenazesinde provokasyon çabası

Ankara’daki Gezi Parkı’na ilişkin eylemlerde yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesinin, bazı grupların yasadışı gösteriler yapmaya çalışması dolayısıyla Kızılay’a götürülmesine izin verilmedi. Cenazeyi provoke etmeye çalışan

2013-06-16 20:16:24

ANKARA- Ankara’daki Gezi Parkı’na ilişkin eylemlerde yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün cenazesi, ailesi, yakınları ve çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu bir grup tarafından Batıkent’teki Pir Sultan Abdal Cemevinden sabah saatlerinde alındı. Çankaya Belediyesi’nin cenaze aracına konulan Sarısülük’ün cenazesi, ailesi ve gruptakiler tarafından eylemde yaralandığı Kızılay’a götürülmek istendi.
Cenaze aracının ve gruptakilerin bulunduğu otobüsler, İstanbul yolunun Batıkent kavşağındaki Jandarma Bölge Komutanlığı önünde polis tarafından durduruldu.
Yakınlarının yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de aralarında bulunduğu grup, polis ile görüşerek cenazenin Kızılay’a götürülmesi için yolun açılmasını istedi.  
Yapılan görüşmelerin ardından, bazı grupların yasadışı gösterilerde bulunmaya çalışması dolayısıyla polis tarafından Kızılay’a götürülmesine izin verilmeyen Ethem Sarısülük’ün cenazesi, yeniden cemevine getirildi.
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Sarısülük için Kızılay Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan anma töreni için gelenler Sarısülük’ün yaralandığı yere karanfil bıraktı. Göstericilerin yolu trafiğe kapatması üzerine polis, bunun yasal olmadığını belirterek, kalabağın dağılmasını istedi. Anonslarla yapılan uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa güvenlik güçleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahelede bulundu. Müdahalenin ardından Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekilen kalabalık, ara sokaklarda barikat kurarak polise taş attı. Polis ara sokaklarda da göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahaleyi sürdürdü.
CHP’Lİ VEKİL DE ETKİLENDİ
Bunun üzerine meydanda kargaşa yaşandı. Bu sırada göstericiler, yoldan geri dönmek isteyen belediye otobüsünün gitmesine izin vermedi ve aracı polis ile kendi aralarına barikat yapmak için kullandı. Aracın şoförü otobüsü terk etmek zorunda kaldı. Eylemcilerin dağılması için emniyet görevlileri sürekli anons yaptı. Bu sırada olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka polisin tazyikli suyundan kaçıp bir ağacın arkasına saklandı.
CENAZE ÇORUM’A GÖNDERİLDİ
Sarısülük için Batıkent’teki Pir Sultan Abdal Cemevi’nde tören düzenlendi. Burada toplanan  kalabalık bir süre slogan attı. Sarısülük’ün cenazesi cemevinden alınarak cenaze arabasına konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra oluşturulan kortej, sloganlar eşliğinde Sarısülük ailesinin oturduğu eve kadar geldi.
Ethem Sarısülük’ün cenazesi, buradan memleketi Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne gönderildi.
EYLEMLERE İZİN YOK
Öte yandan; Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün değildir” denildi.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı