AKİT MENÜ

Gündem

PKK, baraj işçilerini ölümle tehdit etti

Diyarbakır sokaklarında ilanla gençleri Kandil’e davet eden terör örgütü PKK, şimdi de bölgedeki işçileri tehdit ederek, yatırımları engellemeye çalışıyor.

2014-12-08 08:07:35

MUHSİN BAYRAKTAR / ANKARA - Her fırsatta Çözüm Süreci’ni sabote eden örgüt, Mardin Dargeçit’te Ilısu Barajı’nın yapımında çalışacak işçileri ölümle tehdit etti, baraj inşaatına engel oldu. İşçilerin ise çalışamadıkları için kuru ekmeğe muhtaç hale geldikleri belirtiliyor. 

“UYARMADAN ÖLDÜRECEĞİZ”

Çözüm Süreci’ni fırsat bilerek gücünü artıran ve halkı baskı kurarak isyana teşvik eden PKK, işadamlarının bölgeye yatırım yapmasına da engel olmaya devam ediyor. PKK, son olarak Dargeçit’te Ilısu barajında çalışacak işçileri ölümle tehdit etti. Bir süredir yapımı durdurulan barajda başka bir firma tarafından tekrar inşaat çalışmalarının başlatılacak olmasından rahatsız olan örgüt, dağıttığı bildiride işçilerin burada çalışmaması istedi. Botan Saha Komutanlığı mührünü taşıyan tehdit bildirisinde Abdullah Öcalan’ın daha önce Ilısu Barajı yapımının iptali konusunda bölgede yaşayanlara yönelik çağrısı hatırlatıldı. Bildiride, “Bundan sonra barajda her kim çalışırsa çalışsın, bu sefer eskisi gibi eylemsellikler yapmayacağız. Herhangi bir uyarı olmadan direk çalışan ve bunun güvenliğini tutanları öldüreceğiz. Herkes bunun farkında olarak hareket etmelidir” denilerek, işçiler daha çalışmaya başlamadan ölümle tehdit edildi. 

BÖLGE HALKI KURU EKMEĞE MUHTAÇ 

Eli kanlı örgütün bu tehdidi karşısında ne yapacağını bilemeyen işçiler ve firma yetkilileri, devletten bir çözüm bekliyorlar. Ancak, PKK’nın bölgede rahatça hareket etmesi, ilanla gençleri dağa çağırması, yasa dışı bildiriler dağıtması, durumun vahametini ortaya koyuyor. Tehditler nedeniyle kendilerini güvende hissetmeyen işçiler, işbaşı yapamamaktan yakınıyorlar. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise, PKK tehditlerinin ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, yatırımların kesilmesi dolayısıyla kuru ekmeğe muhtaç hale geldiklerini söylüyorlar.

Yorumlara Git

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!