AKİT MENÜ

Gündem

Osmanlıca'ya Gülen'in gazetesi de savaş açtı

MEB şurasında tavsiye kararı olarak alınan Osmanlıca dersine 'cemaat medyası' da savaş açtı. Cemaatin bulvar gazetesi Millet, bugünkü manşetinde ‘Osmanlıca’ dersin dayatma olduğuna vurgu yapıp AK Parti'nin seçim yatırımı yaptığını iddia etti.

2014-12-10 21:49:23

19. Millî Eğitim Şûrasın'da eğitim çevrelerinden akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Bakanlık bürokratları olmak üzere yaklaşık 600 kişinin katılımıyla alınan 179 tavsiye kararlarından biri Osmanlıca'nın ders kapsamına alınmasıydı. 

CEMAAT GAZETESİNDEN TEPKİ ÇEKEN İFADE

Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere muhalefetin ağır şekilde eleştirip karşı çıktığı tavsiye kararına cemaatin yayın organlarından Millet de savaş açtı. Gülen Cemaatinin medya patronu Akın İpek'in bulvar gazetesi, söz konusu haberinde alınan karar için "Osmanlıca dayatması" ifadelerini kullandı. Şurada alınan tavsiye kararını seçim yatırımı olarak değerlendiren gazete Osmanlıca dersini okullardaki şiddet olaylarıyla da kıyasladı. 

19. Millî Eğitim Şûrasın'da Alınan karar şöyle: "Osmanlı Türkçesi dersinin sosyal bilimler lisesinde olduğu gibi, Anadolu imam hatip lisesinde de zorun ders olarak, diğer ortaöğretim kurumlarında ise seçmeli ders olarak okutulması."

İŞTE GÜLEN'İN PRENSİ'NİN BULVAR GAZETESİ OLAN MİLLET'İN O MANŞETİ:

Yorumlara Git

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…

Karadeniz'in fındığı bakın kimleri zengin ediyor! Çıldırmamak elde değil