AKİT MENÜ

Gündem

Ümmet Kudüs için ayakta

ABD’nin uluslararası hukuku çiğneyen İsrail yanlısı Kudüs kararı, İslam coğrafyasının dört bir yanında protesto edildi.

2017-12-09 03:48:40

HARUN SEKMEN / İSTANBUL - İslam ülkelerinin halkları, “kutsal mirasımız” için ayağa kalkarken, İslam İşbirliği Teşkilatı liderlerini toplantıya çağırarak uluslararası diplomasi atağı başlatan Türkiye ile, ABD büyükelçilerini geri çeken Irak ve Fas dışındaki ülke liderlerinin sessizliğe gömülmesi tepki çekti.

Türkiye’nin 81 ilinde de Siyonist İsrail ve hamisi ABD iblisine lanet yağdı. Kudüs sevdalıları, İstanbul’da Fatih Camii’nde, Ankara’da Kocatepe Camii’nde buluştu. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen protesto eylemlerine, AK Parti il ve ilçe teşkilatları, MHP teşkilatları, Saadet Partisi, HÜDAPAR ile, İHH, AGD, Memur-sen ve Mazlum-Der gibi STK’lar da destek verdi.

Büyük şeytan ABD’nin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Kudüs’ü Siyonist İsrail’e peşkeş çekmesini protesto etmek amacıyla tüm yurtta gösteriler düzenlendi. İstanbul’da gerçekleşen gösterilerin merkezi Fatih Camiî oldu. İHH ve Memur-Sen’in organize ettiği eylemlerde bir araya gelen on binlerce vatandaş, terör devleti İsrail’e ve onun hamisi ABD’ye lanet okuyarak Saraçhane parkına kadar yürüdü. Gösterilere AK Parti il ve ilçe başkanlıkları, MHP’li vatandaşlar, HÜDAPAR, Saadet Partisi de katılım gösterdi. Kudüs sevdası ve ümmet şuuruyla hakikati haykıran vatandaşlar, Kudüs’ün İslam âlemi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İSLAM BİRLİĞİNİN AYAK SESLERİ DUYULUYOR

Saraçhane Parkı’nda on binlerce Müslümana seslenen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Her şerde bir hayır olabilir. İslam Birliği’nin kuruluş adımları atılıyor. Bu müjdedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ dedi. Kudüs’e çocuklar, kadınlar, gençler sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. Trump, akılsızca bir açıklamayla Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına sessiz kalacağımızı sandı. Şimdi bütün ümmet ayakta. Trump’ın akılsızca atmış olduğu bu imzadan sonra İslam birliğinin adımları atılıyor” dedi. ABD’nin kararının yok hükmünde olduğunu kaydeden Yıldırım, “Unutmayın! Kudüs ile İstanbul kardeştir. Mescid-i Aksa ile Ayasofya beraber yürür. Şimdi yürüyüşümüze bakın, bunu duysun İsrail, bunu duysun Amerika’nın zalimleri. Rahmetli Erbakan hoca 30 yıl anlattı siyonizmin gerçek yüzünü. Mescid-i Aksa’da namaz kılana kadar bu mücadeleyi devam ettiririz. Bakın Kudüs deyince nasıl herkes bir arada. Bu yürek bir olduktan sonra Trump istediği imzayı atsın yok sayıyoruz, kabul etmiyoruz” dedi. Kudüs’ün ümmet için vazgeçilemez olduğunu belirten Yıldırım, “Şimdi Kudüs için canını ve malını verecek bir ümmet doğuyor. Herkes Kudüs için seferber olsun. Malımız ve canımızla Mescid-i Aksa özgürlüğü için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

ORTAK TAVIR VURGUSU

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise, “İsrail Kudüs’te at koşturamaz. Büyük İsrail kurulamaz. Hayatımızın tümünü ibadet şuuruyla yaşayarak bu onursuz saldırıya karşı tavır almalıyız” ifadelerini kullandı. Kudüs’ün Müslümanlar için büyük bir önem arzettiğini belirten Uslu, “Kudüs’ü siyonistlerin merkezi yapma noktasında bir adım daha atmış oldular. Bütün mümin kardeşlerimizin bu konuda çok özen göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

“Kudüs Cuması” programı öncesi Fatih Camii çevresinde çok sayıda polis görev yaptı. Sivil polis ekipleri, avludaki çöp kutularını tek tek kontrol etti. Bölgeye gelenler didik didik arındı. Bebek arabaları dahi kontrol edildi. Cuma namazı sonrası gerçekleşen yürüyüş için Fevzi Paşa Caddesinde araç parkına izin verilmedi. Saraçhane Parkına kadar uzanan alanda bütün araçlar kaldırıldı.

KADIKÖY’DE PROTESTO VARDI

Öte yandan; Kadıköy’de de AK Parti İlçe Başkanlığı’nın önderliğinde bir protesto gerçekleşti. Cuma namazı sonrasında gerçekleşen protesto gösterisine  Cuma namazından çıkan vatandaşlar da katıldı. MHP ilçe teşkilatının da destek verdiği protestoda bir konuşma yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, “ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz açıklamaları insanlık vicdanının yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler bilsinler ki tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklar ve Selahaddin Eyyubi’nin ruhunun yeniden dirilip karşılarına dikildiğini görecekler” dedi. 

ÜST DÜZEY KATILIM VARDI

Ümmetin haklı davası Kudüs Mitingi’ne, İstanbul ve Ankara’da çok sayıda bakan ve milletvekilinin yanısıra, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İstanbul’da Gençlik ve Spor Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mustafa Mican, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, HÜDAPAR İl Başkanı Erdal Elibüyük, birçok STK temsilcisi katıldı. 

Ankara Kocatepe Camii önünde ise Cuma Namazı sonrası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı da bir konuşma yaptı.

“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR”

ÖMER FARUK ŞAHİN / ANKARA - Cuma namazının ardından İHH ve Memur-Sen’in çağrısıyla Ankara’da Hacı Bayram Camii’nde bir araya gelen STK temsilcileri ve vatandaşlar, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planını tel’in etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir” diye konuştu.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planı, Ankara’da Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazının ardından protesto edildi. Eyleme Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şanlıurfa Milletvekili Sağlık-Sen Onursal Başkanı Mahmut Kaçar, İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda STK Temsilcisi katıldı.

Protesto eyleminde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz” dedi.

ABD’nin barışı sabote eden bir ülke olduğunu belirten Yalçın, “ABD bu tavırla, BM Güvenlik Konseyi’nin 1980 yılında İsrail’in Doğu Kudüs’ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararını yok saymıştır. Böylece ABD emperyalizmi, BM’nin kendisi için pragmatist bir aparattan başka bir anlam ifade etmediğini yeniden ilan etmiş oldu. Gücün haklılığına dayanan bu anlayış tekrar göstermiştir ki “dünya beşten büyüktür” iradesi hayati önemdedir ve sahip çıkılmalıdır. ABD bu kararıyla sadece bugünün çatışmalarını körüklememiş, yarının barışını da sabote etmiştir. ABD’nin amacı, çok açıktır ki, iktidarını sürdürebilmek için bir sürekli kaos ortamı üretmektir” dedi.

“KUDÜS EMPERYALİZME KARŞI DİRENİŞİN SEMBOLÜ”

“Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır” diyen Yalçın, “Çünkü esir edilmek istenen sadece Kudüs değildir. Kudüs, emperyalizme karşı direnişin sembolü olduğu ölçüde dünya zulüm sisteminin hedefi olmaktadır. Kudüs teslim olursa, Kudüs’ü teslim edersek dünyanın geri kalanı kolay bir lokmaya dönüşecektir. Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Dünya özgür olmak, sömürü düzeninden kurtulmak istiyorsa, Kudüs’ün sömürü; işgal ve hadsizliğin sembolü olan Siyonist işgalcilerden kurtulması için dayanışma içinde olmalıdır. Kudüs, dayanma noktamızın son sınırıdır. Kudüs’ten sonra kimse bu ümmetten barış ve aklıselim lafları beklemesin. Kudüs’ün sonrası ancak öfkedir, kavgadır, intifadadır. Bu ümmet bu noktadan sonra, Kudüs fatihi Selahaddin gibi “Allah’ın evi esaret altındayken, Selahaddin nasıl kendi evinde yatar?” deyip ayağa kalkar ve Kudüs özgür olana, Siyonizm Filistin’den defolup gidene kadar asla oturmaz” şeklinde konuştu.

“BU HAMLE YENİ BİR KAOSUN İLK ADIMI”

ABD’nin hamlesini, dünyayı yeni bir savaşın ve kaosun içine sürükleme hamlesi olarak değerlendiren Yalçın, “ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji ya Kudüs’ün direniş hatlarına çarpacak ve çökecektir ya da bütün dünyayı esir alacaktır. Türkiye ve diğer İslam ülkeleri, İsrail’le bütün diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkileri askıya almalıdırlar. Mavi Marmara anlaşması iptal edilmelidir. Nasıl ki, ABD’nin, Kıbrıs savaşı döneminde Türkiye’ye silah ambargosu uygulamasına karşılık olarak, 1975’te Türkiye’deki 21 ABD üssü ve tesisi kapatıldıysa bugün de aynı şey yapılmalı, darbe merkezleri olarak çalışan İncirlik ve mevcut üsler kapatılmalıdır. Gün, aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakıp Kudüs’ün bereketiyle bir olmak, ümmet olmak vaktidir” ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDEN TEPKİLER:

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA: İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türk’ü ile, Arap’ı ile Kürt’ü ile tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikileceğini göreceklerdir.
BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK: Kudüs konusunda kimse haddi aşmasın. Haddin aşılması çok daha büyük acıları, çok daha büyük sıkıntıları beraberimde getirecektir. Bu bir emrivakidir. Bu emrivaki, bölgede çok uzun süreli bir kargaşayı beraberinde getirir.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI RAVZA KAVAKÇI: BM kararlarına uymayan, uluslararası hukukun ihlali niteliğindeki bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, TBMM ve vatandaşlarımız olarak tanımıyoruz.

Eroğlu: Gönül coğrafyamızın son kalesi Türkiye

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Arızlı köy meydanında, 20 milyon lira maliyetli Arızlı Göleti temel atma merasiminde yaptığı konuşmada, "Mescid-i Haram'ın da Mescid-i Aksa'nın da sahibi Allah'tır. Ama bizler de O’nun rızasına uygun şekilde çalışacağız. İlelebet bu topraklar için mücadele edeceğiz. O coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Asırlardır bunun için mücadele ettik. 16 Haçlı Seferi oldu, ona bu millet göğsünü siper etti. Onlara geçit vermedi. Biz kahraman milletimize güveniyoruz. Gönül coğrafyamızın son kalesi Türkiye. Bu kale, bu bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır" dedi.

Bozdağ: Yaşanacak her kaosun sorumlusu ABD

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesinden Kudüs ile ilgili yaptığı açıklamada, bundan sonra yaşanacak her tür kriz, kaos ve çatışma ile bunların sonucunda meydana gelecek olumsuzlukların birinci derecede failinin, sorumlusunun ABD yönetimi olacağını vurguladı. Bozdağ, “ABD ve İsrail yönetimini kınıyoruz. İsrail’i aklıselim ile hareket etmeye ve şiddete son vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba