Kültür - Sanat
Komili'den Lezzet Seyahatnamesi
Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan ödüllü şef Ömür Akkor tarafından, Komili’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin ikinci kitabı yayınlandı.
RIFAT BİLGİN
Eserin hazırlanmasına katkı sağlayan Komili, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sererek, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarmak amacıyla ünlü şef Ömür Akkor ile kitabın hazırlığında birlikte çalıştı. ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabıyla ilgili konuşan Bunge Gıda Direktörü Erman Erol, “Ömür Akkor ile hazırladığımız Komili Lezzet Seyahatnamesi de bizim geleneklerimize ışık tutan, unutulan lezzetleri hatırlatan bir kitap. Böyle bir eserin ikincisini gastronomi dünyasına kazandırmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.