Ekonomi
Ekmekte israf böyle önleniyor
Fırıncılar, kilogramlık ekmekler üretip bunları dilimler halinde satıyorlar ve böylece büyük bir israfı önlüyorlar.
Bursa’da ekmek fırınında, birer kilogramlık üretilen ekmekler, müşterilerin ihtiyacına göre dilimler halinde satılarak bu konuda israfın önlenmesine çalışılıyor.
Merkez Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren fırının sahibi Hakan Doğan, atalarının 120 yıl önce başladığı mesleği sürdürdüklerini söyledi. Ekmek israfının, Türkiye’nin son yıllardaki en önemli sorunlarından olduğunu vurgulayan Doğan, bir senede üretilen ekmeğin yüzde 6’sının çöpe gittiğini anlattı.
MİLYONLARCA EKMEK ÇÖPE GİDİYOR
Ülkede her yıl ortalama 4 milyon 900 bin ekmeğin israf edildiğini anlatan Doğan, “Bu kadar israf varken biz ne yapabiliriz, bu israfın önüne nasıl geçebiliriz diye düşündük. Eskiden fırıncılar olarak kilogramlık ekmekler üretip bunları dilimler halinde satardık. Bunu yeniden uyguluyoruz. Ciddi bir israfla karşı karşıyaydık. Onun yerine dilimli ekmekler daha mantıklı oluyor ve israfı azaltıyor.”