AKİT MENÜ

Gündem

KPSS soruları şifre ile servis edilmiş

2010 KPSS sorularının deneme sınavı ibareli metinlerle kamufle edilerek, cemaat evlerinde kalan öğretmen Saçı’nın bilgisayarına yüklendiği, söz konusu deneme sınavında doğru cevapların ‘bold’ yapılarak şifrelendiği tespit edildi.

2015-01-20 22:58:00

Paralel devlet yapılanmasının çaldıkları soruları şeytani yöntemlerle adaylara ulaştırdıkları belgelendi.  Fetullah Gülen cemaatine ait evlerde kaldığını açıklayan, 2010 KPSS soruları, sınavdan 3 gün önce ulaştırılan öğretmen Baki Saçı’nın bilgisayarından şok belgeler çıktı.

DENEME SINAVI DİYE KAMUFLE EDİLMİŞ

10 Temmuz 2010’da gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri Sınavı ile Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı sorularının Baki Saçı’nın evinde bulunan bilgisayara 7 Temmuz 2010 tarihinde yüklendiği tespit edildi. 2010 KPSS’de adaylara sorulan sorular, deneme sınavı ibaresi ve dershane ismi sayfaların başına ve alt köşesine yazılarak kamufle edilerek Baki Saçı’ya ulaştırılmış. Deneme sınavı ibareli metinlerde Fetullah Gülen Cemaatiyle yakınlığıyla bilinen Fen Bilimleri Dershanesi ile Final Dershanesi yazıyor! 

3 YÖNTEMLE SORULAR ULAŞTIRILMIŞ

Baki Saçı’ya deneme sınavı soruları adı altında gönderilen metinlerde soruların büyük kısmı doğru cevaplar bold yapılarak işaretlenmiş. Soruların bir kısmının ise yanlışlara soru işareti konularak (????????????????) doğru cevabın boş bırakıldığı, bir kısmının ise tek soru yönetimiyle net cevabı ulaştırabilecek şekilde gönderilmiş!

LYS1(™) İSİMLİ DOSYADA SORULAR ÇIKTI

Baki Saçı’ya gönderilen dosyada LYS1(™) isimli ve içerisinde Final Dergisi Dershanesi Deneme 7 ibaresi bulunduğu gerekçesiyle fark edilmemiş. Söz konusu dosyada, Eğitim Bilimleri Sınavı ile Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı bulunuyor.

SORULAR DERSHANEYE GİDEN ÖĞRENCİLERE DE SORULMAMIŞ

Baki Saçı’ya sınavdan 3 gün önce gönderilen ve 2010 KPSS sorularının yer aldığı deneme sınavı ibaresi metinlerde Fen Bilimleri Dershanesi ile Final Dershanesi’nin yazdığı görülüyor. Final Dershanesi, Baki Saçı’nın bilgisayarında yer alan soruları dershaneye giden öğrencilere de sormamış. Paralel devlet yapılanmasının sınav sorularına ulaşıldığında rakip gördükleri Final Dershanesi’nin adını kirletmek istediği ifade ediliyor.

CEMAATÇİ ÖĞRETMENE GÖNDERİLDİ

10 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sorularının sınavdan 3 gün önce paralel devlet yapılanmasının merkezi olduğu iddia edilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Bilgi İşlem Sorumlusu Berat Koşucu tarafından öğretmen Baki Saçı’ya gönderildiğinin belgelenmesinin ardından soruşturma başladı. Soruları dernekte bulunan bilgisayardan sızdıran Berat Koşucu, yurtdışına firar etti. KPSS sorularını e-mail ile sınav öncesi gönderilen Baki Saçı, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede; “Bursa’da 4 yıl boyunca Fetullah Gülen cemaatine ait evlerde benim gibi öğrencilerle bir arada kaldık” dedi.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular