AKİT MENÜ

Gündem

Osmanoğlu'ndan 'pezevenk' Müjdat Gezen'e şok!

Azeri Türkçesi'nden yeni bir kavram getiren 'Pezevenk' Müjdat Gezen, geçtiğimiz yıl katıldığı bir TV programında, 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na hakaret etmesi nedeniyle yargılanacak.

2018-06-29 00:27:38

This browser does not support the video element.

Laikçilerin yol göstereni olarak tanınan 'Pezevenk' Müjdat Gezen, geçen yıl 2 Şubat tarihinde katıldığı özel bir televizyon programında 2. Abdülhamit'in torunu olan Nilhan Osmanoğlu'nu hedef alan hakaretlerde bulundu.

Osmanoğlu, bu sözlerin ardından savcılığa başvurarak küfürbaz Gezen'den şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde 'Pezevenk' Müjdat Gezen'i ifadeye çağırdı.

Gezen, sözlerinin hakaret içermediğini vurgulayarak "Konuşmanın akışı ve bütünü sırasında seyirci tepkisinin ardından böyle algılanmış olabilir" şeklinde kıvırdı. Savcılık ikili arasında uzlaşma yapılabileceğini belirtse de Osmanoğlu, Gezen'i affetmedi. Müjdat Gezen hakkında hakaret suçundan dava açıldı. Gezen'in 2.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Not: Müjdat Gezen "Pezevenk Azerice'de yol gösteren demektir" sözleriyle Azeri Türkçesi'nden yeni bir kavram kazandırmıştı(!).

İlişkili haber:

‘Pezevenk’e ceza yok!
Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası