AKİT MENÜ

Gündem

İşçiler CHP binasını işgal etti

Tazminatları ödenmeyen işçiler CHP İstanbul İl Binası’nı işgal ederek, kapılara zincir vurdu.

2015-01-30 00:23:47

Sarıyer Belediyesi'nin işten çıkartılan 16 işçisi, CHP’li Sarıyer Belediyesi ve taşeron şirketinin işlerini geri iade edileceklerine ve tazminat haklarını alacaklarına dair imzaladıkları tutanağa rağmen, tazminatlarının verilmemesine tepki olarak, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın da içinde bulunduğu CHP İstanbul İl Binası’nı işgal ederek, kapılara zincir vurdu. Tazminat ve sosyal haklarını alana kadar zinciri açmayacaklarını belirten işçiler, hiçbir personelin dışarıya çıkmasına müsaade etmedi.

İşten çıkartılan bir işçi, “Bizi işten çıkarttılar. Hakkımızı aramak için böyle bir şeye başvurduk. Sabah 9’dan beri buradayız. Kimse bizimle gelip de muhatap dahi olmadı. İmzaların hepsi daha önceden atılmıştı. Diyecek başka bir şeyimiz yok” diye konuştu.

Kocasının işten çıkartıldığını söyleyen Serpil Gökcan Darcanlı ise, “3 ay boyunca çadırda kaldı sonra işe tekrar aldılar. Şükrü Genç’in kapısında yattı. Ondan sonra işe aldılar. Yılbaşı günü tekrar çıkarttılar. Daha sonra benim kızım üniversiteyi kazandı. Ancak ben çocuğumu okula göndermiyorum. Şimdi tekrar işten atılıyor ve geri alınıyor, parklara girilmiyor" ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’