AKİT MENÜ

Gündem

TAKLACI SUS-PUS

Akit’e konuşan istihbarat kaynakları, 2009’da bir öğrencinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı, MİT’e mal etmek isteyen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i yalanlamış ve bu iddiaların MİT’i yıpratmaya yönelik bir tezgah olduğunu açıklamıştı. İhanet operasyonunda sözcü rolü üstlenen Şahin, Akit’in soruları karşısında suspus kesildi ve “konuşacak bir şeyim yok” açıklaması ile yetindi.

2015-01-30 14:36:28

SERKAN SANCAR/ANKARA - Yeni Akit’in gündeme bomba gibi düşen “Gaflet mi ihanet mi?” manşetinde, “Muvazzaf” istihbarat kaynaklarının, 2009 yılında lise öğrencisi Serap Eser’in ölümüyle sonuçlanan İETT otobüsüne molotofkokteyli saldırıdan MİT’i sorumlu tutan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in korkunç bir oyuna alet olduğuna dair şok ifşaatlarına yer veriliyordu.

Türkiye’nin güvenliğinin hedef alındığı “ihanet operasyonu”nda sözcü rolü üstlenen İdris Naim Şahin, telefonlarımıza çıkmadı. Meclis’teki bürosunu, partideki özel kalemini aradık ısrarla not bıraktık. “İstihbarat kaynaklarının Akit’e yaptığı bu açıklamalardan sonra ne diyeceksiniz?.. Böylesine korkunç bir olaydan MİT’i sorumlu tutarken elinizde ne gibi veriler, dayanaklar vardı?.. Geldiğiniz noktada iddialarınızda ısrarlı mısınız?..” şeklindeki sorularımızın mutlaka kendisine iletilmesi gerektiğini belirttik. “Danışmanı” bir süre sonra muhabirimize dönerek, Şahin’in “Bu konuyla ilgili daha fazla konuşacak bir şeyim yok!” mesajını iletti.

İSTİHBARAT KAYNAĞINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Akit’in dünkü manşetinde bir muvazzaf istihbarat kaynağının “Paralel İhanet Çetesi” tarafından sergilenen oyunu net bir şekilde gözler önüne seren ifşaatları yer alıyordu.

“İstihbarat kaynağı” Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, 2009 yılında İETT otobüsünde meydana gelen ve Serap Eser adlı lise öğrencisinin ölümüne sebep olan molotoflu saldırıyı MİT’çilerin yaptığı yönündeki iddiasının arka planındaki korkunç gerçeği şu ifadelerle ortaya koyuyordu:

“Bu olayın failleri belli. Yargılamanın hiçbir aşamasında ‘MİT’ yok. Tezgah tamamen şöyle kurulmuştur: Serap Eser’in ölümüne sebep olan hadiseden bir süre sonra ‘Paralel Yapı’ polisleri, MİT’i yıpratma sürecinde hep yaptıkları gibi, ‘derin sol örgütlerden’ birinin içine sızmış MİT elemanlarını gözaltına alıyorlar. MİT elemanları, bu işlem sırasında bunlara ‘Bizleri niçin böyle gözaltına alıyorsunuz, niçin işimizi yapmamızı, insanımızı korumamızı engelliyorsunuz? Bunları yapmasanız Serap Eser’i belki de öldüremeyeceklerdi. Bunu engelleyebilecektik. Sizin yaptığınız vatanseverliğe sığmaz!’ diyorlar. Emniyette kullanılan bu sözler paralel polisler tarafından bu hale getirilerek, servis ediliyor.”

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in kullanıldığını, hedef gösterilen MİT’çilerin bazılarının örgütler tarafından öldürüldüğünü açıklayan kaynaklar, MİT’in yıpratılarak işlevsiz hale getirilmek istendiğine dikkat çekmiş ve Bu ‘MİT’e yönelik paralel yapı operasyonlarının bir parçasıydı. Bugün, failleri belli olan ve MİT ile uzaktan yakından alakalı olmayan bir olay üzerinden, bu olayları engellemek için gecelerini gündüzlerine katan insanları hedef alıyorlar. Bu tutum, 7 Şubat 2012’de Türkiye güvenliğini hedef alan kirli paralel operasyon çerçevesindedir. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larına yapılan kirli paralel operasyon çerçevesindedir” ifadelerine yer vermişlerdi.

 

Yorumlara Git

Adalet Bakanı Tunç'tan şehit polis hakkında açıklama!

İmam hatipliler için skandal sözler! Yakışmadı sana Erbakan

Terör İsrail, o ülkenin başkentini vurdu

Türkiye'ye gelen Ruslar otel dışına çıkmaktan korkuyor! İşte sebebi

Çin’den acil çağrı: ‘İsrail’i terk edin!’