AKİT MENÜ

Gündem

'Radyodan duydum, bir baktım masamda'

Dönemin 'paralel' savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon davasının tesadüfen kendisine geldiğini savunarak dönemin Başsavcıvekili Çolakkadı’nın kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi:

Dönemin 'paralel' savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon davası ve diğer gelişmelerle ilgili olarak Türkiye aleyhtarı İngiliz BBC Türkçe’ye konuştu.

RADYODAN DUYDUM TESADÜFEN BANA GELDİ

Üç bölüm olarak tasarlanan röportajın ilk bölümünde Ergenekon davasının başlangıcı ve seyri üzerine konuşan Öz, Ümraniye’deki olayları radyodan duyduğunu ve adliyeye geldiğinde doyanın masasının üzerinde durduğunu söyledi. Öz, dosyanın UYAP sistemi üzerinden kendisine tesadüfen geldiğini savundu.

ÇOLAKKADI TEHDİT ETMİŞ!

Öz, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın telefonla arayarak dosyanın kendisine nasıl geldiğini sorduğunu ve akabinde sonunun Ferhat Sarıkaya’dan beter olacağı yönünde tehditte bulunduğunu iddia etti.

"BEN SIZDIRMADIM"

Davayla ilgili olarak bugüne kadar basında çıkan binlerce haberin kendisi tarafından sızdırılmadığını savunan Öz, bugüne kadar sızdırmalarla ilgili 200 suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

"TUNCAY ÖZKAN DÜŞMANIM DEĞİL"

Ergenekon davasından hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istediği Tuncay Özkan’ın hükümeti eleştiren tweetini RT etmesi hakkında da konuşan Öz, şunları kaydetti:

“Ben içeriğine bakarım, bazen beni sevmediğini düşündüğüm bir kişinin dahi tweetlerini retweet yapabilirim. Ben hiç bir dosyada, önüme gelen dosyada, dosyasına baktığım kişiyi kendime düşman olarak görmüyorum. Ben işimi yapıyorum, profesyonelce bu işleri yapıyoruz. Karşımızdaki kişinin kim olduğuna bakmıyoruz. Daha sonra da o dosyayla bütün irtibatımızı koparıyoruz. Dosya elimizden çıktıktan sonra o kişiler bizim düşmanımız değil.”

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı