AKİT MENÜ

Gündem

Vekillerden idama tam destek

Mersin’de yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan vahşetin ardından tartışılmaya başlanan idam cezasının geri gelmesine vekiller de destek verdi. Yeni Akit’e konuşan vekiller, toplum vicdanını yaralayan bu tür hadiselerin caydırıcı bir ceza ile engellenebileceğinin altını çizerek, bunun da ancak idamla mümkün olabileceğine dikkat çektiler.

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan vahşetin ardından tartışılmaya başlanan idamın geri gelmesine vekiller de destek verdi. Toplum vicdanını yaralayan bu tür hadiselerin caydırıcı bir ceza ile engellenebileceğinin altını çizen vekiller, bunun da ancak idamla mümkün olabileceğine dikkat çekti. İdam cezasının bu tür suçları da azaltacağını ifade eden vekiller, bu tür suçlara eğilimli hasta ruhlu insanların tedavisinin ancak ahlak eğitimi ile mümkün olabileceğini kaydetti.

TOPLUMU RAHATLATACAK CEZA VERİLMELİ

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider insanların verilen cezalarla tatmin olmaları gerektiğini ifade ederek, “Yoksa devlete, adalete olan güven kaybolur. O zaman vatandaş kendiliğinden hak temin etmenin yollarını arar. Bu tehlikeli bir durumdur. Toplumda infial oluşturan bu tür olaylarda insanların tatmin olacağı cezalar verilmeli” dedi.

İDAM BİRÇOK ÜLKEDE UYGULANIYOR

ABD başta olmak üzere birçok ülkede idamın devam ettiğini hatırlatan Gizligider, “İdamın geri getirilmesi toplumda ciddi ciddi tartışılmalı. Bu tür suç işleyenler için tatmin edici bir ceza sistemi getirilmeli. Mağdurlar ve mağdur yakınlarının ‘adalet yerini buldu’ diyeceği bir sistem üzerinde tartışmamız lazım” diye konuştu.

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYANLAR TOPLUMDAN AYIKLANMALI

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş idam cezasının tekrar gündeme alınması gerektiğini söyleyerek, insanlıktan nasibini alamamışların bu toplumdan ayıklanmasının elzem olduğunu belirtti. Yurttaş “Gazeteler, televizyonlar her gün yeni bir cinayet haberi ile çalkalanıyor. İnsanlıktan nasibini almamışların yaptıkları vahşet toplumu dehşete düşürüyor. İnsanlık suçu ve vahşice cinayet işleyenlerin idamla cezalandırılmasının ya da bu kişilere toplumsal vicdanı tatmin edecek bir cezanın verilmesinin gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HASTA RUHLULARA AHLAK EĞİTİMİ ŞART

Bu tür olayların yaşanmaması için toplumsal bilinç ve eğitime büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Yurttaş, “İnsanımızın Kur’an ve sünnetle buluşması gerekiyor. Ahlak ve erdemin öğretilmesi elzemdir” diye konuştu. Ocaklara ateş düşürenlerin ahirette yanacaklarına dikkat çeken Yurttaş, “Ama bu dünyada da hak ettikleri cezaya da çarptırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

TOPLUMUN İDAM BEKLENTİSİ KARŞILANMALI

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da idamın mutlaka geri gelmesi gerektiğini dile getirerek, “Sokağın vicdanı da bunu söylüyor. Böyle aşağılık, iğrenç yaratıkların yaptıklarının karşılıksız kalmaması adına mutlaka idam geri getirilmeli. Toplumun bu tür suç işleyen kişilere yönelik ceza beklentisi de idam yönünde. Daha çok ağırlaştırılmış ve idam olarak toplumun bu beklentileri karşılanmalı” dedi.

İDAM SUÇ ORANINI DA AZALTIR

Bu tür hadiselerin sık sık vuku bulmaya başladığını belirten Boyraz, bunun nedeninin de cezasının hafif olmasından kaynaklandığını kaydetti. Ciddi bir müeyyide olması durumunda bu tür suçların azalacağını aktaran Boyraz, idamın uygulandığı birçok ülkede, toplumu derinden üzen bu tür olayların daha az yaşandığını kaydetti. Boyraz, bu tür insanları cezaevinde beslemenin bile bu ülkenin her bir ferdine hakaret olduğunu kaydetti.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı