AKİT MENÜ

Gündem

Özgecan ismi Mersin'de yaşayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın isminin kentte bir meydanda ya da anıtta yaşatılacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi:

Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, 20 yaşındaki Özgecan'ın öldürülmesinin acısını derinden yaşadıklarını ifade etti. Aslan'ın ismini, doğduğu kentte yaşatmak istediklerini belirten Kocamaz, "Özgecan kızımızın adını yaşatmak için Mersin'de bir meydana onun ismini vermeyi ya da onun adına bir anıt yaptırmayı düşünüyoruz. Bu konuyu ilk meclis toplantısında ele alacağız ve kentimizde bir meydanda veya onun adına yapılacak bir anıtla kızımızın adını yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ALARM SİSTEMİ

Kocamaz, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Öncelikli olarak toplu taşıma araçlarına bir merkezden takip edilen kamera sistemi kuracaklarını aktaran Kocamaz, şunları kaydetti:

"Toplu taşıma araçlarına kamera sisteminin yanı sıra alarm sistemi de kuracağız. Yolcular herhangi tehlikeli bir durumda alarma basacak ve en kısa zamanda müdahale edilecek. Böylece kentimizde bu tür olumsuz hadiselerin önüne geçilmiş olacak."

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’dan skandal iddialara cevap Samandıra’da… Bir daha tekrarlanmayacak dedi ve…

Kararını duyurdu: Çileden çıktı ve bir daha diyerek sözleri söyledi...

Başkan Erdoğan duyurdu! Kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı