AKİT MENÜ

Sağlık

Kulak tıkanıklığı neden olur? Kulak tıkanıklığı nedenleri

Kulak tıkanıklığı geçici bir durum olurken kendiliğinden de geçebilir. Ancak bazen önemli bir hastalığın habercisi de olabilir. Peki kulak tıkanıklığının nedenleri nedir? Kulak tıkanıklığı neden olur? İşte yanıtı...

Kulak tıkanıklığı geçici bir durum olurken kendiliğinden de geçebilir. Ancak bazen önemli bir hastalığın habercisi de olabilir. Peki kulak tıkanıklığının nedenleri nedir? Kulak tıkanıklığı neden olur? İşte yanıtı...

Kulak tıkanıklığı nedenleri

Sinüzit ve saman nezlesi gibi alerjik reaksiyonlar sonucu ya da uçak yolculuğuna ani basınç değişiklikleri östakinin tıkanmasına neden olur. Orta kulakta oluşan negatif basınç kulak zarına vakum etkisi yapar ve bu duruma bağlı olarak kulak tıkanır. Ani işitme kaybına bağlı kulak tıkanıklığında bir anda veya birkaç günlük zamanda ilerleyerek devam edebilir. Bunun sebebi belli olmayabilir. Genelde tek kulakta meydana gelen bir durumdur. Kulak tıkanıklığı hissedildiği zaman özellikle telefonla görüşürken işitme asimetrisi yaşıyorsanız erken tedavi için vakit kaybetmeden doktora başvurulması önerilir. Nazofarenkste kitlesine bağlı östaki fonksiyon bozukluklarında da kulak tıkanabilir. Karşılaşılan bu durum karşısında endoskop yardımıyla geniz eti veya tümörün araştırılması gerekebilir.

Kulaklar aşağıdakiler dâhil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı tıkanabilir:

1- Yükseklikte, uçak kalkışında, kanyon veya tepelik arazide veya dalış sırasında şiddetli basınç kulak tıkanmasına neden olabilir.

2- Dış kulakta kulak kiri birikmesi kulak tıkanmasına neden olur.kulakta meydana gelen enfeksiyon

3- Banyo veya yüzme sırasında kulak kanalına giren su.

4- Her yaştan insan tıkanmış kulak sorunu ile karşı karşıya kalabilir.ancak çocuklar daha fazla soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarlakarşı karşıya kulak tıkanıklığı sorunuyla karşı karşıya kalabilirler.

5- Sık sık seyahete çıkanlar ve yüzücüler de kulak tıkanıklığı problemiyle karşı karşıya kalabilirler.

Yorumlara Git

PKK/KCK Avustralya yapılanmasında yer alıyordu! Çiğdem Aslan MİT havaalanında paketledi

Bakan Tekin duyurdu: Okullara 30 bin personel alınacak

Açık söyle, Narin’e de güldün, Sıla’ya da değil mi Altaylı!

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti