AKİT MENÜ

Teknoloji

'Kimlik Avcıları' peşinizde!

Siber dolandırıcılar dünyanın dört bir yanındaki trajik olayları kullanarak masum insanları ağlarına düşürmeye çalışıyor.

 

Siber dolandırıcılar, dünyanın dört bir yanındaki internet kullanıcılarının kimlik bilgilerini elde etmek için akla hayale gelmedik yöntemler deniyorlar. Dünyada meydana gelen trajik olaylardan tutun da, piyango ödüllerine kadar birçok ilgi çekici konuyu malzeme yaparak tuzaklar kuran siber saldırganlar, gönderdikleri e-maillerin ‘yasal’ gibi görünmesi için de büyük çaba sarfediyorlar.

e-posta trafiğinde istenmeyen e-posta yüzdesi bir miktar azalsa da, niteliği artmış durumda. Dünyada önemli olayları kullanan siber saldırganlar, Nepal depremi mağdurlarına yardım bulunmalarını isteyen sahte mesajların yanısıra, Nijerya Devlet Başkanı’nın sözde tazminat olarak ödeyeceği toplam 2 milyon dolar ile internet kullanıcılarını tuzağa düşürmek istediler. Dolandırıcılar bazı e-postalara piyangodan Brezilya’da 2016’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’na bilet kazandığını, ilgilenenlerin ödülü alabilmek için kişisel bilgilerini göndermeye ikna etmeyi denedikleri de bilinen yöntemlerden.

ALMANYA İLK SIRADA

Siber dolandırıcıların ve istenmeyen toplu e-postaların hedefindeki ülke ise Almanya oldu. İngiltere ikinci sıraya düşerken, Brezilya Üçüncü sırada yer aldı. Geleneksel olarak zararlı topu e-posta gönderilerinin en fazla hedefi olan ABD ise dördtüncü sırada yer aldı. Daha once 10. Sırada olan Rusya ise bu anlamda büyük gelişme göstererek beşinci sıraya yükseldi.

Öte yandan istenmeyen e-postaların kaynağı olarak ise ABD ve Çin ilk sırada yeraldı.

ZARARLI EKLER

Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen, e-posta üzerinden yayılan zararlı programlar arasında en üst sırada yer aldı. Bu program, e-posta üzerinden gönderilen ve büyük bir ticari banka, çevrimiçi mağaza veya yazılım geliştiricisinin önemli bir bildirisiymiş gibi görünen sahte bir HTML sayfası. Bu tehdit, kullanıcının, siber suçlulara gönderilecek olan kişisel bilgilerini girmek zorunda olduğu bir HTML kimlik avcılığı web sitesi.

 

Yorumlara Git

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı

Asgari ücret resmi olarak açıklandı! Tam iki kat fark var...

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok