AKİT MENÜ

Teknoloji

Sony PSN ve Xbox Live’ı çökerten hacker’lar yakalandı

İngiltere’de Sony PSN ve Xbox Live’ı çökerten hacker’ların yakalandığı iddia ediliyor. Yakalanan kişilerin tamamının 20 yaşından küçük olduğu belirtiliyor. İşte detaylar…

Siber saldırılar, internet dünyasının en kritik gerçekleri arasında. Her yıl sayısız hacker tarafından çok sayıda web sitesi çökertiliyor, kötü amaçlı yazılımlar yoluyla çok önemli kişisel bilgiler hedef alınıyor. Siber atakların bazıları ise direkt sunuculara zarar verme gibi çok daha deneysel nedenlere dayanabiliyor.

İşte bu saldırılardan ikisi geçtiğimiz yılın Aralık ayında düzenlenmiş, kamuoyunda hem büyük ses getirmiş hem de sonuçları açısından oyun severleri bir hayli üzmüştü.

PlayStation Network ve Xbox Live’a siber saldırı düzenleyen kişilerin İngiltere’de yakalandığı iddia ediliyor. Lizard Squad adlı grubun üyelerinin geçen yıl Aralık ayındaki tatil döneminde PlayStation Network’ün bir hafta süreyle hizmet verememesi ve Xbox Live’ın Noel günü çevrimdışı kalmasının sorumluları olduğu kaydedildi.

Grubun, aynı zamanda aralarında Amazon’un da yer aldığı başka online hizmetleri de geçmişte hack’ledikleri belirtildi.

Öte yandan belirlenen kişilerden üçünün 20 yaşından küçük olduğu ortaya çıktı. Hatta yaşlarının 15 ile 17 arasında değiştiği ve gençlerin hepsinin erkek olduğu belirtildi.

Yorumlara Git

ABD tehdit etti! S-400'lerden vazgeçildi

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı