Kadın - Aile
Hurmalı kurabiye nasıl yapılır?
Yumuşacık ve elmalı turtayı hatırlatan görüntüsüyle, yepyeni bir tarifi sizlere sunuyoruz. Oldukça pratik ve bir o kadar lezzetli tarifimizi öğrenmek için haberimizi dikkatle okuyun. Hurmalı kurabiye malzemeleri nelerdir? Hurmalı kurabiyenin püf noktaları ve yapım aşaması..
Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz bir tarif daha....
Bu tarifin özel olmasının sebeplerinden biri de iki farklı yağ ile yapılıyor olması. Birçok tarifte tek çeşit yağ kullanılıyor. Fakat bu tarife benzer tarifleri denediğinizde kesin sonuç almanız mümkün. Dolayısıyla bu tarif yumuşak, hem kıtır hem de tam kıvamında...
İlişkili haber:
Malzemeler
1 yumurta 100 gr tereyağı Yarım çay bardağı sıvıyağı Yarım su bardağı şeker 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım paket kabatma tozu 2-2,5 su bardağı unİç harcı için;
Yapılışı
Öncelikle hurmaların içini çıkartıp, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz blenderdanda geçirebilirsiniz.
Hamuru için gereken, un haricindeki, bütün malzemeleri derin bir yoğurma kabına boşaltın.
Unu içerisine yavaş yavaş ilave edin. Kıvamlı ve yumuşak bir hamur elde ettiğinizde, unu ilave etmeyi bırakın. Hamurunuzun üzerini bir bezle örtüp, 10-15 dakika boyunca dinlendirin.
Bu esnada harcı için malzemelerin tamamını harmanlayarak kenarda bekletin. Dilerseniz içerisine şeker yerine, farklı tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Hamuru orta incelikte açtıktan sonra, iç malzemesini ekleyerek, şekil verin. Ardından yaplı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
185 derecelik, önceden ısıtılmış fırında, pişirin. Kurabiyelerin üzerinde pembelik gördüğünüzde hemen fırından çıkarın. Çünkü bu hamurun çok pişmemesi gerekir. Aksi takdirde çok sert bir kurabiye elde edersiniz. Zaten hamur hemen pişecektir.
İlişkili haber:
Şimdiden afiyet olsun...