AKİT MENÜ

Ekonomi

Çürümüş bir sistemi ortadan kaldırıyoruz

Türkiye’de çürümüş bir sistemi ortadan kaldırdıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Şu binalarla çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor. Yoksulun hep yoksul, zenginin de hep zengin kalması üzerine inşa edilmiş bir sistemi, biz bu kentsel dönüşüml

2013-02-23 20:10:52

EKONOMİ SERVİSİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yeni sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi’nin Karaköy Limanı’nda düzenlenen hizmete alınma töreninin yanısıra, Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde düzenlenen İstanbul büyükşehir belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu.
Hiç kimsenin kümes gibi, kulübe gibi, derme çatma evlerde yaşamasına razı olamayacaklarını dile getiren Erdoğan, “Kendimiz için istemediğimizi kardeşlerimiz için isteyemeyiz, anlayışımız bu. Hiç kimsenin, üzerine yıkılacak gibi eğreti duran konutlarda yaşamasına göz yummayız. İstanbul için mukadder olan bir depremde, hiç kimsenin göz göre göre hayata gözlerini yummasına seyirci kalamayız. Ne yapıyorsak, sizin için, milletimiz için, İstanbul için ve Türkiye için yapıyoruz” dedi.
POLİTBÜRO KALINTISI ANLAYIŞLARI VAR
Başbakan Erdoğan, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye genelinde, “malum bazı çevreler”in, onların başında da Anamuhalefet Partisi’nin, kentsel dönüşüm projelerine muhalefet ettiğini anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:  “Anamuhalefetin zihniyetinde iki tabaka vardır. Bir, kaymak tabakası. Onlar farklı bir dünyada yaşarlar. İki, tamamen ezilenler. Çünkü onların anlayışında politbüro kalıntısı anlayış var. Onlar, ezen ezilen mantığıyla halka bakarlar ve bunu hala sürdürmeye devam ederler. Anamuhalefet Partisi de onun kol kola olduğu, işbirliği yaptığı marjinal sol örgütler de terör örgütleri de bu dönüşümün gerçekleşmesini belli sebeplerle istemiyorlar. Neden? Çünkü mağduriyet diyerek, fırsat devşiriyorlar. Yoksulluğu istismar ediyorlar. Benim kardeşimi önce yoksulluğa mahkum edip, sonra da duygularını istismara kalkışıyorlar. Militan devşirdikleri, istismar ettikleri, her türlü karanlık işi çevirdikleri, insanca yaşamdan uzak bu yapılaşmanın devamını istiyorlar. Özellikle Anamuhalefet Partisi, bütün tarihi boyunca, tüm imtiyazların, tüm imkanların kendi elinde toplanmasını istemiştir. Kendisi en iyi eğitim imkanlarına sahip olacak, ama gecekondulunun çocuğu okumayacak.... Şu binalarla çürümüş bir sistem ortadan kalkıyor. Yoksulun hep yoksul, zenginin de hep zengin kalması üzerine inşa edilmiş bir sistemi, biz bu kentsel dönüşümle birlikte tersine çeviriyor, herkese insanca yaşam imkanını getiriyoruz. “Biz bu yola sizlerle birlikte çıktık, bu yolda sizlerle yürüyoruz, Allah’ın izniyle bu yolda sizlerle yürümeye, her ne yaparsak sizin için ve sizlerle birlikte yapmaya devam edeceğiz.”
GÖNÜL RIZASIYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Kentsel dönüşümün polisle, jandarmayla bu mülklerin sahiplerine rağmen değil, onların gönül rızasıyla ve destekleriyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Allah göstermesin depremlerde yıkımların altında kalıp da ‘Yandım Allah’ demektense umudun tohumlarının  atıldığı bu yıkımların yapılması bizim ufkumuzun ne anlama geldiğini gösteriyor” diye konuştu.

Yorumlara Git

Herkese geçmiş olsun! Marketlerde kapış kapış giden o ürüne deli zam geliyor

‘Togg yok’ yalanı boşa çıktı! İşte Jandarma ve emniyete teslim edilen Togg sayısı

Acun Ilıcalı'nın avuntusu çileden çıkardı

TF-2000 Hava Savunma Muhribinin inşası başlıyor!

Anket herkesi şaşırttı: Türk halkı en çok ve az kime güveniyor!