AKİT MENÜ

Ekonomi

“Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi ülkemize güç katacak”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi'nin Karaköy Limanı'nda düzenlenen

2013-02-23 20:13:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yeni sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi'nin Karaköy Limanı'nda düzenlenen hizmete alınma törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, bugün gelişen dünyada çok önemli bir başlığı oluşturan enerji konusunda ülkelerin adeta birbiriyle yarışır hale geldiğini söyledi.
Gemiyi, Norveç'ten 130 milyon dolara satın aldıklarını aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''En ileri teknolojiyle donanımlı bu sismik araştırma gemimizle bu araştırmalarımızı yapacağız. Belli bir süre sonra bunun ikincisini de çalışmaların içine katacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sadece dar kapsamlı değil, uluslararası anlamda da bu çalışmaları yapacak bir konuma ulaşmasını arzuluyoruz. Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi'nin TPAO'ya ve ülkemizin enerjide tedarik adımlarını atmasına önemli bir güç katacağına inanıyorum.”

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…