AKİT MENÜ

Gündem

Deniz Feneri'nden Suriyelilere un

Deniz Feneri Derneği'nin gönderdiği 2 kamyon un, Kilis ve Yayladağı'na ulaştı.

2014-01-13 17:02:06
İSTANBUL - Deniz Feneri Derneği'nin, Suriyeli mağdurlar için gönderdiği 2 kamyondan oluşan 40 ton un, Kilis ve Yayladağı'na ulaştı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 40 ton unun İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan bağışlarla sağlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, gönderilen 2 kamyon un bağışının, İlim Yayma Vakfı tarafından yapıldığını, bunun bir kısmının Kilis'teki ekmek fırınına teslim edildiğini bildirdi.

Cengiz, şunları kaydetti:

"Bu fırınımıza gelen un bağışlarıyla her gün Kilis'te Suriyelilere hizmet veren hastanede, yaralı evlerinde, toplama merkezinde ve prefabriklerde yaşayan ailelere ücretsiz ekmek veriliyor. Kilis'te günlük 950 ekmek yardımı yapıyoruz. Diğer 20 ton ise bugün Hatay Yayladağı'na ulaştı. Buradan Suriye içlerine girerek İdlip ve Lazkiye şehirlerine bağlı köylerdeki savaş mağdurlarına teslim edilecek. Derneğimiz Suriye içlerinde Şam'a kadar başta gıda ve sağlık malzemesi olmak üzere temel insani yardım malzemeleri ulaştırmaktadır. '1 Çuval Un' çağrımıza tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. İlim Yayma Vakfı tarafından yapılan bağışlarla hazırlanan söz konusu 2 kamyonluk un ile Suriyeli kardeşlerimizden bir grubun ekmek sıkıntısı bir süreliğine de olsa giderilmiş olacak."

Yorumlara Git

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi