AKİT MENÜ

Gündem

Eminağaoğlu’nun psikolojik sorunları mı var?

Meclis’teki HSYK görüşmelerindeki kavganın nedeni olan Eminağaoğlu’nun daha önce de Ergenekon’un Erzincan’daki yapılanmasına ilişkin Yargıtay’da görülen duruşma sırasında sigara içerek mahkemeyi karıştırmıştı. Bu durum “Eminağaoğlu’nun psikolojik sorunları mı var?” sorusunu akıllara getirmişti.

2014-01-14 09:32:11
RAMAZAN ALKAN/ANKARA - HSYK’ya ilişkin düzenlemelerin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu’na davetsiz olarak katılıp, provokatörlük yapan Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun mahkemenin kapattığı Yargı-Sen’in başkanlığı titrini kullandığı ortaya çıktı. Meclis’teki HSYK görüşmelerindeki kavganın nedeni olarak gösterilen Eminağaoğlu’nun daha öncede Ergenekon’un Erzincan’daki yapılanmasına ilişkin Yargıtay’da görülen duruşma sırasında sigara içerek mahkemeyi karıştırmıştı.

Meclis’te ortalığı karıştıran Eminağaoğlu’nun görüşmelere kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Sendikası’nın (Yargı-Sen) ‘Başkanı’ unvanıyla katıldığı öğrenildi. Oysa sözkonusu sendika yasalara uymadığı için kapatılmıştı. Ankara Valiliği, geçtiğimiz ay Yargı-Sen’den yasal gereklilikleri yerine getirmesi istemiş; ancak sendika uyarıları dikkate almayınca Valilik, Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne kapatma davası açtı. Anayasa’nın sendika kurma hükümlerini düzenleyen 51. maddesinin hatırlatıldığı dava dilekçesinde, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’na göre, yüksek yargı organlarının başkanlarının, üyelerinin, hâkimlerin ve savcıların sendika kuramayacakları ve üye olamayacakları belirtildi.

EMİNAĞAOĞLU KURMUŞTU

Yargı-Sen ise, Valiliğin kapatma davasını demokrasiye darbe olarak nitelendirdi. Yargı-Sen, YARSAV’ın kurucusu Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından kurulmuştu. Eminağaoğlu kurucusu olduğu YARSAV’ın Genel Kurulu’nda yeterli oyu alamayarak büyük bir şok yaşamıştı. Daha sonra referandum sürecinde yeterli muhalefet yapmadığı gerekçesiyle YARSAV yönetimini eleştiren Eminağaoğlu, bir grup arkadaşıyla birlikte Yargı-Sen’i kurmuştu. Kendi kurduğu derneğin elinden çıkmasını hazmedemeyen Eminağaoğlu’nun bu süreçte psikolojinin bozulduğu belirtiliyor,


Yorumlara Git

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi