AKİT MENÜ

Siyaset

Sapkınlık saçan yayınlar denetimsizlikten besleniyor

Gazetemizin "Sapkınlığın Kitabını Yazmışlar" başlığıyla gündeme taşıdığı haber sonrası gazetemize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklaması ile kitaplara içeriği incelenmeden bandrol verildiği ortaya çıktı.

2019-11-11 09:38:27

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Geçtiğimiz gün Akit’in, ‘Sapkınlığın Kitabını Yazmışlar’ başlığıyla gündeme getirdiği ‘Öteki Erkekler’ isimli sapkın kitapla ilgili gazetemize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklaması ile, yazılan kitapların denetlenmesi için hiçbir mekanizmanın bulunmadığı ortaya çıktı.

Müracaat yetiyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Bakanlık, başvuru üzerine başka bir işleme gerek kalmaksızın on iş günü içinde bandrol vermek mecburiyetindedir. Suç teşkil eden durumlar söz konusu olduğunda ancak hakim kararıyla basılı eserlere el konulabileceği, dağıtım ve satış yasağı getirilebileceğine hükmolunmuştur. Sonuç olarak, kitap üzerinde bulunan bandroller, kitabın içerik olarak Bakanlığımızca kontrol edildiğini ve onaylandığını göstermemektedir.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise, şu uyarılarda bulundu: “İnternet, televizyon, medya yoluyla ahlaksızlık dört koldan normalleştirmeye çalışılıyor. Önlem alınmazsa çocuklarımızı gençlerimizi ve tabii ki toplumumuzu çok büyük tehlikeler bekliyor. Toplum olarak aileler olarak ve tabi ki devlet olarak bu duruma el almamız gerekiyor. RTÜK diziler konusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu tür gayri ahlaki içerik taşıyan kitaplara bandrol verme konusunda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Hepimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gençlerimizin iyiliği için üzerimize düşeni yapmalıyız.

Yorumlara Git

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba

Koç Grubu doymuyor! Ünlü sağlık kuruluşunu satın alıyor