AKİT MENÜ

Gündem

'Erdoğan'ın yanındayım' dedi, Taraf'ı bıraktı

Dış güçlerin operasyon gazetesi gelen Taraf'ın yazarı Hıdır Geviş, "Artık burada yazmak içimden gelmiyor" diyerek Taraf'tan ayrıldı

2014-01-15 12:38:51
Kurulduğu günden bu yana Taraf gazetesinde yazan Hıdır Geviş, bugün bir veda yazısı kaleme alarak Taraf'tan ayrıldığını duyurdu.

Geviş, gazetede Yasemin Çongar'ın davetiyle yazmaya başladığını, New York'tan pazar yazıları ile başladığı yazarlık macerasına Türkiye'ye döndükten sonra Pop-up köşesi ile devam ettiğini hatırlattı.

Tayyip Erdoğan'ın yanında yer aldığı için Taraf'tan ayrıldığını vurgulayan Geviş son yazısında "Burada yazmak hiç içimden gelmiyor... İleride pişmanlık duyacağım acele bir karar vermemek için gazeteden izin almıştım... Her türlü etkiden uzak, düşünmek istemiştim. Sonunda kararımı verdim. Taraf’tan ayrılıyorum." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN ÖNCESİ VE ERDOĞAN SONRASI

İşte Geviş'in Taraf'a veda yazısının öne çıkan bölümü:

"Tayyip Erdoğan öncesi Türkiye’deki baskın politik mantaliteden, siyasetteki olağanüstü kirlilikten, tavan yapmış ayrımcılıktan, Kürtleri hiç acımadan öldüren ve zulmeden devletten, savaş kışkırtıcılığından ve bugün demokrat kesilen o kaşar- elitist- faşist- ırkçı gazetecilerden tiksiniyordum. Bu tiksintiyle bu ülkeden gitmiş ve Amerika’da bulaşık yıkamaya fit olmuştum.

Amerika’da zor zamanlar geçirdim, ayakta kaldım, yeniden okudum, iyi kurumlarda çalıştım, başarılı oldum ve ülkeme demokrasi geldiğine inandığım için bir gün valizimi alıp geri döndüm.

Ve döndükten sonra bu ülkeyi sevdim, gerçekten sevdim. Bu sevgi, insanı öyle hafifleten öyle rahatlatan bir şey ki çeken bilir, yaşayan bilir... Ve ülkeme olan bu sevgimi kazanmamda Tayyip Erdoğan’ın çok büyük bir payı var. Bu nedenle bugün O’nun yanındayım. Neden mi?.. Kendini şimdi gerçekten özgür hisseden bir vatandaş olarak, kazandıklarımı kaybetmeye hiç niyetim yok da ondan."
Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!