AKİT MENÜ

Gündem

İşte İstanbul'un yeni Başsavcısı

HSYK 1. Dairesi'nin aldığı kararlar neticesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. 3 yıldır Bakırköy'de görev yapan Salihoğlu, 2003 yılında düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

2014-01-16 19:02:44
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine atanan Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2003 yılında Ataköy'de düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

1955 Trabzon Sürmene doğumlu olan Salihoğlu, Erzincan Tercan, Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul Silivri, İstanbul Fatih Adliyeleri'nde Cumhuriyet Savcısı, DGM de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı.

Üsküdar Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Salihoğlu, 2011 yılından bu yana Bakırköy Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktaydı.

Bombalı saldırıdan kurtuldu

2003 yılında Ataköy'deki lojmanlardan Beşiktaş'ta bulunan DGM'ye gitmek üzere yola çıkan servis minibüsüne binen hakim ve savcılar arasında Hadi Salihoğlu da vardı. Salihoğlu 2003 bu saldırıda yaralı olarak kurtulmuştu. Saldırıda, Cumhuriyet Savcıları Hadi Salihoğlu ve Ahmet Ayvaz, servis şoförü ile 2 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştı.

Rekor ceza isteminde bulunmuştu

2000 yılında DGM Savcısı olan Salihoğlu, Nuri Ergin ve Vedat Ergin'in de aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında rekor hapis cezası isteminde bulunmuş, Nuriş'e 1 yıldan 339.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2011'de atanmıştı

Salihoğlu, 2011 yılında Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmıştı.
Yorumlara Git

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi