AKİT MENÜ

Dünya

Rus uzmandan çarpıcı açıklama: Türkiye orayı vurabilir

Rus Hava savunma sistemleri uzmanı Alexei Leonkov, Türkiye'nin elindeki füzelerle Lazkiye'yi vurabileceğini ve Esed rejiminin saldırılar karşısında kayıtsız kalabileceğini söyledi.

2020-03-03 16:57:05

Rus Hava savunma sistemleri uzmanı Leonkov, “Türkiye, 100-120 kilometre menzilli füzelerle Lazkiye'yi vurabilir; ama bundan sonra İdlib’e hava saldırısı zor” dedi.

Moskova'da 5 Mart'ta yapılacak Putin-Erdoğan zirvesi öncesinde, Rus basınında İdlib krizi ile ilgili haberlerin yoğunluğu dikkat çekiyor.

Uzmanlar o açıklamayı yorumladı

Moskovski Komsomelts gazetesi, Rusya Savunma Bakanlığı'nın "Rusya, Suriye hava sahasında uçan Türk uçaklarının güvenliğini artık garanti edemez." açıklamasını askeri uzmanlara yorumlattı.

Hava savunma sistemleri uzmanı Alexei Leonkov, Türkiye'nin İdlib'de hava saldırısında bulunmasının bundan sonra daha zor olacağını söyledi.

Alexei Leonkovv, Türk uçaklarının sınırı geçmeden de saldırıda bulunabileceğine de dikkat çekti.

Lazkiye vurulabilir

Askeri uzman Leonkov, Türkiye'nin 100-120 kilometre menzilli füzelerle Lazkiye'yi vurabileceği düşüncesinde. Buna karşı Suriye ordusunun verebileceği etkili bir cevap ise bulunmuyor.

Leonkov'a göre, Türkiye hava sahasında uçan bir F-16'yı düşürmek bir seçenek olamaz, ancak bu uçak tarafından fırlatılan bir füze BUK ve Pantsir sistemleri ile vurulabilir.

Yorumlara Git

İBB'den skandal dava! Hükümet indirim yapmıştı ama...

Galatasaray'da Mourinho krizi çıkabilir! Gözler Okan Buruk’ta: Böylesi olmamıştı gerçekten…

Emekliler aman dikkat! Maaşınız kesilebilir

Milli takıma çok şey kazandırmış zaten! Şimdi de Süper Lig devine mi gelecek? Akıl tutulması bu olsa gerek…

‘İsrail 2 yıl içinde…’ Umarız dediğin olur siyonist yalakası Trump