AKİT MENÜ

Siyaset

Paran yoksa test de yok! Batı illüzyonu virüsle çöktü

'Çok gelişmiş Batı' balonu binlerce insanın ölümüne neden koronavirüs nedeniyle patladı. ABD’de koronavirüs testi için sigortası olandan bile en az 600 dolar ücret alınırken, Türkiye ise mükemmel sağlık sistemiyle dünyaya örnek oluyor.

2020-03-16 13:32:42

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Batı’nın çağdaş uygarlık düzeyinde olduğu yalanı koronavirüsle mücadele kapsamında ayyuka çıktı. Yeterli sayıda Covid-19 tanı kitinin bulunmadığı ABD’de koronavirüs testi için sigortası olandan bile en az 600 dolar ücret alınırken, sigortası olmayanlar ise bu işlem karşılığında 1500 dolar ödüyor. Ambulans çağırmak isteyen hasta bir ABD’liye 500 dolarlık fatura kesiliyor. Türkiye ise mükemmel sağlık sistemiyle parmak ısırtıyor...

Sağlık bakanlığı başarılı

Konuya ilişkin Akit’e konuşan Prof. Dr. Mesut Başak, şunları dile getirdi: “Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde devletimiz koronavirüsle mücadelesini en başından beri çok başarılı yürüttü. Ülke genelindeki tüm okullar tatil edildi. Futbol müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Alınan kararların tamamı önlemler kapsamında çok isabetli. Çünkü koronavirüsün insandan insana bulaşma hızı gerçekten çok yüksek. Bu da en çok toplu alanlarda yaşanıyor. Öte yandan 184 hattının koronavirüse özelleştirilmesi de hastalığın yayılmasını önlemek açısından alınan yerinde bir tedbir.

“Çağdaşlar” sınıfta kaldı

Batılı ülkelerin sağlık harcamalarını olağanüstü bir salgın durumunda bile karşılamaktan aciz olduğunu vurgulayan Prof. Başak, şöyle devam etti: “Avrupa’nın çağdaş uygarlık düzeyi yalanı yeniden ayyuka çıktı. Ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamındaki sağlık harcamaları devletimiz tarafından ödeniyor. Batı kültürel olarak bizimle birçok farklılık taşıyor. Bizim yaşantımızda inançlarımızdan dolayı meydana gelen güzellikler var. Mesela abdest almak. Yani yüce Allah’ın bin dört yüz önce koyduğu kurallar bizim ileride karşılaşacağımız  risklere karşı önlem almış. Batı’da bırakın sürekli el yıkamayı, tuvaletten çıktıktan sonra bile el yıkama oranı çok düşük. Dolayısıyla yaşayış tarzıyla sınıfta kaldı.

Zamanında tedbir aldık

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Firdevs Aktaş da, şu değerlendirmede bulundu: “Avrupa ülkelerinin bir çoğunda koronavirüs vakaları tırmandıktan sonra yani sayı arttıktan sonra önlemler alındı. Biz ise tam tersini yaptık. Vaka yayılmadan alan yayılmasını engellemek için tedbirler aldık. Bu süreçte de dünyanın yaptığı hataları takip ederek gözlemleme şansımız oldu. Koronavirüsün ülkemizde geç tespit edilmesinin bir yararı da buydu.

Hastalar maske takmalı

Türkiye’deki yanlış maske kullanımına da dikkat çeken Prof. Aktaş, şöyle devam etti: Toplum içinde maske kullanmasını önerdiğimiz tek grup hasta kişilerdir. Maske halk dışında hasta ile birebir temas kuran sağlık çalışanları tarafından da kullanmalı. Hastaneye yatacak kadar ileri derecede olmayan ancak dışarı çıkması gereken hastalara da N-95 değil de normal tıbbi maske öneriyoruz. Yani hasta olmayanlar değil, hastaların maske takmasını istiyoruz.

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay