AKİT MENÜ

Ekonomi

Türkiye koyduğu hedefleri yakalar

ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Mark Lewis, 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin gösterdiği ekonomik performansın kayda değer olduğunu belirterek, “Türkiye’de gelecek için konulan hedeflerin yakalanmasında sıkıntı olacağını sanmı

2013-03-04 18:35:23

TEMELİ KUVVETLİ
Lewis, 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin gösterdiği performansın kayda değer olduğunu, kişi başına düşen milli gelirin 3 katına çıktığını söyledi.
“Benden Türk ekonomisini tarif etmem istendiğinde ‘temeli kuvvetli’ diyorum” ifadesini kullanan Lewis, Türkiye’de bankacılık sektörünün ve kamu maliyesinin güçlü olduğunu, bunlara ek olarak Türkiye’de dinamik bir özel sektör bulunduğunu, özel sektörün de son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini belirtti. Lewis, küresel anlamda hala ekonomik sıkıntılar bulunduğuna işaret ederek, ancak Türkiye’nin konumunu iyi şekilde korumuş durumda olduğunu vurguladı. Lewis, tasarrufların artırılmasının önemine dikkat çekerek, aksi halde büyüme ve yatırımlar için dışarıdan teminin gerekli olacağını, bunun da cari açığa yol açacağını söyledi.
Rekabetçilik konusuna değinen Lewis, Türk özel sektörünün son yıllarda yeni pazarlara girdiğini ancak yine de özel sektörün rekabetçilik gücünün artırılmasının gerektiğini bildirdi.
IMF ile olan ilişkilerie de değinen Lewis, Makroekonomik temelleriniz sağlam, IMF’de rolünüz büyüyecek” diye konuştu.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!

AB, Google’a ültimatom verdi! Ağır cezalar geliyor

ABD’den vatandaşlarına ‘acil kodlu’ çağrı: Derhal terk edin!

Kaldırılan gizemli video yeniden ortaya çıktı! Google'ın eski CEO'sundan şok eden tahminler

Mourinho bombası patladı! Mumla arattı: Çıldırmamak elde değil, deli saçması olay bu…