AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Gül tatlısı nasıl yapılır? Gül tatlısı tarifi

Kolay gül tatlısı tarifi | Şekliyle damakları şenlendiren gül tatlısı ile bayram sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Pek çok kişi internette “Gül tatlısı nasıl yapılır?” , “Gül tatlısı için gerekli malzemeler” , “Gül tatlısı kolay” , “Pratik gül tatlısı” konularını araştırıyor.

Bayram sofraları için tatlı tarifi arayanlar irmik, un ve yoğurtla hazırlanan lezzetli mi lezzetli gül tatlısını deneyebilir. İşte, leziz gül tatlısı tarifi.

Gül tatlısı tarifi

Malzemeler: 100 gram tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4,5-5 su bardağı un

Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su Yarım limon suyu

Gül tatlısı nasıl yapılır?

Gül tatlısını hazırlamak için öncelikle şerbeti hazırlamanız gerekiyor.

Su ve şekeri alıp kaynamaya bırakın.

20 dakikanın sonunda limonu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Hamur için; tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içerisine alıp yoğurun.

Unu ise azar azar ekleyin.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde üzerine streç film serip, merdane yardımı ile yaklaşık yarım santim kalınlığında açın.

Hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin.

4 adet yuvarlağı üst üste binecek şekilde art arda sıralayın. Daha sonra üst baştan başlayarak rulo şeklinde sarın.

Ortadan ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.

180 derecelik fırında tatlı kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıya hemen soğuk şerbeti gezdirin.

Tatlı şerbeti çekince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Gelir İdaresi Başkanlığı "vergi borçlularını" açıkladı! İşte merak edilen o liste

Rusya'dan Ukrayna açıklaması

Uçan kanatlı yeni nesil İHA gökyüzüyle buluştu!

"Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten hakim karşısında çıktı! Kocabıyık hakkında karar verildi

Lisede rezalet! Kız öğrencilere çıplak fotoğraflarını gönderdi, tutuklandı